Oldalak

2007. január 12., péntek

Telefonvásárlási tervek

Elgondolkodtató, hogy tulajdonképpen elég sokan vannak, akik egy idő után lecserélik a telefonjukat. Nem azért, mert az nem működik, hanem azért, mert megunják. Valahogy így vagyok én is ezzel, és igazából nem tudom, hogy a cégek sikeres marketing-hadjárata az oka ennek, vagy csak túlzott technikai érdeklődésem és vonzódásom az ilyen kütyük iránt, mindenesetre én most jutottam el arra a pontra, hogy új telefont akarnék vásárolni. Meguntam azt, hogy minden nap ugyanazt a képet nézem, ugyanazokat a dolgokat csinálom a készülékkel.

Ámde több dolog miatt is érdemes ezt a vásárlást átgondolni.

  • Az új telefon vásárlása jelentős anyagi terhet róna rám, amit jelenlegi, zaklatott helyzetemben nem engedhetek meg magamnak.

  • Megvallva őszintén, se időm se energiám nem lenne a mostani jól felépített, képekkel illusztrált, számomra minden fontos adatot tartalmazó címjegyzékemet egy másik készülékben újra beállítani. Még a gyártók különböző típusai között is nehéz az átjárás, és az adatok elküldése. A készülékek ugyanis alapvetően zártak; nem túlzottan sok olyan szoftver létezik hozzájuk, amivel az adatokat bármiféle hétköznapi szoftverbe lehetne exportálni, majd onnan a másik készülékbe beimportálni. Tekintve, hogy az európai Siemens (Benq) mobil-üzletág csődbe ment immáron, Siemens telefonnal a jövőben nem fogunk találkozni a kínálatokban, így az átállás igencsak nehézkes lenne.

  • Az új készüléken sem csinálnék mást, mint amit a mostanin: jobbára SMS-t küldenék égbe-világba, így aztán egy csomó funkció nem lenne kihasználva. Na jó, mondjuk egy beépített zenelejátszónak tudnék örülni, viszont itt újabb fejezeteket nyithatnék a telefonokba való pici memóriakártyák árszintjeit illetően: újabb plusz költségek, újabb kiadások... A videotelefonálást pl. alapból elfelejthetjük a mai viszonyok között.

  • A mostani készülékemhez minden olyan kiegészítő megvan (mind hardver, mind pedig szoftver-oldalról), amit nap mint nap használok; az új telefonhoz mindezt megvenni újabb kiadásokkal járna. Itt már a telefon árának másfélszeresénél járunk...
Nem is érdemes talán tovább rágódni ezen. Azt hiszem ma is sikeresen meggyőztem magam arról, hogy jó nekem az a telefon, amit jelenleg is használok. :-)

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Eztet jól megmondtad. Hát kéne egy új, de azért, esetleg, deháthogy, minek, drága, jó lenne, ááá.
:)
-Boss-

Thozoo írta...

A Te kommented is össze van azért rakva. :-)