Oldalak

2009. szeptember 27., vasárnap

Elkészült a Diffy 2!

Kedves olvasók!

Nem írtam már vagy három napja. Ez azért van, mert egyrészt elővett valami kórság, és orrdugulás-köhögés környékezett meg, ami kihatott az egész hétvégémre. (Persze hétfőre, mire dolgozni kell menni, semmi bajom nem lesz.) Azonban még ez sem szabhatott gátat annak, hogy végre-valahára finisébe érkezzen a Diffy 2 fejlesztése! Képek és hangok sűrűjén keresztül evickéltem, programot módosítottam és teszteltem. Ez utóbbiba még az én életemnek párja is besegített, és bizony neki köszönhetitek például azt, hogy a program feltelepítése után az asztalon megjelenő ikonra kattintva nem egy méteres hibaablak jelenik meg egy ordenáré nagy dübbenés kíséretében, hanem maga a program indul el fülbemászó dallamával.

Elkészült hát a Diffy 2.

Azt hiszem bátran mondhatom, hogy életem legnagyobb volumenű szoftverfejlesztését hajtottam végre: két és fél hónapon keresztül végzett folyamatos multimédia-állomány gyártás, programtesztelés és hibajavítás után végre azt mondhatom, hogy egy (talán) hibamentes programot sikerült a nagyérdemű elé tárni. Immáron letölthető a játék hivatalos honlapjáról, tessék csak tessék, rajta, csak rajta!

Jó játékot kívánunk az egész szerkesztőség nevében! A játékkal kapcsolatos kérdéseket, észrevételeket pedig ide várjuk, kommentben. Játsszatok sokat, legyetek kitartóak!

28 megjegyzés:

Névtelen írta...

Húúú! Gratulálok! Nagyon szuper kis játék! Nem semmi, hogy Tanár úrnak volt türelme eme szórakoztató szoftver kifejlesztéséhez (én általában 1-2 hét múlva megunom a folyamatos programozást, content gyártást, így abba is hagyom őket; 4 vagy 5 félkész, negyedkész játékom van már). Halkan megjegyzem: ezt akár kereskedelmi forgalomba is lehetett volna hozni, tényleg nagyon jó minőség! :-) Sok ilyen jót még a népnek! :-)

Thozoo írta...

Köszönöm!

Én a kezdetektől fogva ingyenesnek terveztem a szoftvert, bár hozzá kell tennem, hogy akkor még egyáltalán nem volt tervben az, hogy háttérzenét is kap a progi. Kár lett volna, ha nem kap, egyébként, mert egyrészt sokkal kevesebbet érne az egész, másrészt a zeneírogatással töltött idők során bőven volt idő a tesztelőknek ismerkedni a programmal, és egy csomó hibára rájöttek, vagy miközben játszottak, én magam. Szóval ez most így - úgy néz ki - készen van. Ha mégsem, majd jönnek a peccsek. :)

misty írta...

Én is szeretnék gratulálni, hogy kész lett a Diffy 2. :-) Nagyon örülök neki. Tesztelés alkalmával egyszer már végigjátszottam, és nekem nagyon tetszett. Most újra végigjátszom a kész verziót!

Köszi, hogy megírtad ezt a kis játékot a kedvemért. :D

Thozoo írta...

Köszönöm szépen. Örülök, ha ennyire tetszik, hogy másodjára is nekiugrasz. Nagyon szívesen, egyébként, szólj, hogy mikor jöjjön a folytatás, csak hagyj egy kis időt szusszanni. :)

misty írta...

Szólni fogok! :-) Mondjuk jövő nyáron? :-)

Thozoo írta...

Meglátjuk. :-)

misty írta...

Biztos fogok szólni! :-) Most is szóltam, hogy jó lenne ha csinálnál egy új Diffy-t és csináltál! :-)

Thozoo írta...

Mert én egyébként egy ilyen rendes pasas vagyok. Egyébként mondtam már, hogy 7 év múlva jön a következő rész. :) Addigra mind jól felnövünk.

misty írta...

Az még nagyon soká lesz. Nem szabad olyan sokáig váratni a Diffy rajongókat azé'. Tényleg nagyon rendes vagy, hogy megcsináltad! Köszi. :-)

Endoril írta...

Lecsekkolom már én is végre. Azt majd megaszondom, hogy milyen. Mellesleg gratulálok! :) Bár az egyet nem volt erőm végigtolni, meglátom ezzel mi lesz a helyzet. (Ja a 3-ba legyen multiplayer :D)

Endoril írta...

Na 11. pályán tartok. A Diffy 1 kipróbálása után (ami nem volt nálam hosszú életű) igazából úgy voltam vele, hogy pusztán szolidaritásból játszok egyet a második résszel. Igen, de aztán úgy beszippantott, hogy alig bírtam letenni és elindulni Debrecenbe! Veri fakin addiktívre sikeredett, nagyszerű design, iszonyúan gyönyörű és minőségi képek, végre mozgatja valami az agyam. Egy olyan kis egyszerű program ez, amihez hasonlót régen találtam: repül vele az idő és egy jófajta muzsikát alátéve (kikapcsoltam a zenét, amik egyébként nagyon jók) napokig el lehet vele lenni. Jó, hogy 100 pálya van benne. Már látom, ahogy az albérletben egymást támasztva nézzük a monitort és keressük a különbségeket. Vonaton utazva, otthon, van épp órára várva is nagyon frankó. Bázeg, meglepett! 10/10!

Thozoo írta...

A zene kikapcsolását meg sem hallottam. :-) Nagyon köszönöm a méltatást, örülök, ha tetszik. Jáccá, okosoggyá.

Endoril írta...

Szerintem erre nem számított, kedves Fejlesztő, de cheatelek. (A Print Screen-t tiltsuk le a 3-ban :P)

Thozoo írta...

Szerintem nem te vagy az egyetlen. Bár a saját lelkiismereted majd megbosszulja, szóval ha álmatlanul forgolódnál egy éjjelen, tudd, hogy ezért van. :-)

Endoril írta...

Ááá, csak pusztán a módszer hatékonyságának tesztelése miatt csaltam egyszer, azóta normálisan játszok. Bár újrakezdtem, hogy segítségeket gyűjtsek, most járok az 50. livölnél.

Thozoo írta...

Szép teljesítmény. :-) Gratulálok! (Az újrakezdéshez szükséges lelki erőből küldhetnél egy keveset...)

Endoril írta...

Szerintem nem nehéz újrakezdeni, én a legtöbb eltérésre emlékeztem. Mellesleg ha van még annyi időm hátra, hogy kigyűljön egy segítségem + még első nekifutásra sikerül a pálya (ergo 1 segítség), akkor az miért nem 2 segítség? (Meghagyja a segítségig hátralévő időmet) Ez bogár, vagy direkt van így? (Ui.: 60. szint! :)).

Thozoo írta...

Ez direkt van így. Ha valaki elsőre megcsinálja, az egy segítség, és a másodpercek nem számítanak. (Ld. játékszabály, mint idevágó forrás.)

Endoril írta...

Tényleg, ott az a bizonyos 'vagy'. Lehetne igazán 'és' is :) 62. szint 12 segítséggel, ma délután csak úgy falom a Diffy-t :D

misty írta...

Én egy darab segítséget sem tettem volna bele, mert szerintem sokkal izgalmasabb minden különbséget magunktól felfedezni. :-) Még akkor is ha egy pályát 10x meg kell csinálni. :-)

(De egyébként jó, hogy van benne, ha már minden kötél szakad...:P)

Thozoo írta...

Vigyázz, mert itt aztán gyorsan rábeszélnek, hogy ezt Te nem is így akartad mondani. :)

misty írta...

Engem biztos nem! :-) Én segítség nélkül teszteltem végig mind a 100 pályát, hogy biztos ne legyen benne hiba és nagyon tetszett úgy a játék. :-)

Endoril írta...

Kiegészítő nem lesz hozzá? +50/100 pálya? 75.-nél járok, nagyon pro lettem :D

Thozoo írta...

Örülök, hogy egy délután alatt végigjátszható, majdnem 3 hónapig készült, szóval egy darabig ezekkel a pályákkal kell beérned.

Endoril írta...

Egész délutáni Diffy-zés után kitettem a lábam, és sörözés közben azon kaptam magam, hogy különbségeket keresek a környezetemben. Aztán mindig feleszméltem, hogy nincs is mihez viszonyítanom :D Áh... súlyos :)

Thozoo írta...

Nekem két ilyen élményem van.

1. Amikor a pályákat terveztem, bárhová mentünk azt elemeztem, hogy a látott képen mennyi a részlet, jó lenne-e Diffy-pályának.

2. Bejeweled Twist: egy fél nap játék után még álmomban is a fehér követ forgattam, ami mindig szétrobbant...

Én egyébként a Diffyt csak olyan fél-, vagy egy órás adagokban ajánlom, aztán pihenő mindenképpen szükséges. (Ezek szerint nem csak a szem fárad el, hanem az agy is teljes mértékben rááll.)

Endoril írta...

Jelentem, végignyüstöltem a Diffy 2-t és hatalmas fan lettem! Várom a 3-at :) Ja, és most bent hagytam a zenéket, azt kell mondjam nagyon-nagyon jól el lettek találva; visszaadják a kép hangulatát.

Thozoo írta...

Örülök, hogy sikerült, és annak is, hogy tetszettek a zenék. Napokon belül (talán még ma) egy meglepetés lát napvilágot a zenékkel kapcsolatban, de ennél többet most nem mondhatok...