Oldalak

2006. szeptember 7., csütörtök

Siemens C75

Sokan húzzák a szájukat, amikor Siemens telefonokról van szó, holott a német gyártó fénykorában igencsak tartós és strapabíró telefonokat készített. Én magam mindig a középkategóriás (C) szériát vásároltam (C55, C62, C65, C75), mivel anyagi lehetőségeim és eleddig igényeim is ezt támogatták. Valahol a C62 körül elromlott valami, ami a C65-re végleg kiteljesedett. A C62 hihetetlen lassúságával és abszolút nem felhasználóbarát wap felületével riogatott, a C65 meg nem volt képes 24 órát fagyás és spontán kikapcsolás nélkül átvészelni. Meglehet, hogy ez hihetetlen SMS-írási sebességem :-) és az egyéb, a telefon minden funkciójára kiterjedő igénybevétel szüleménye, de pl. amilyen stabil volt annak idején a C55, olyan rossz lett ilyen szempontból a C65. A C62 nagy előnye a mérete volt, mindenhol elfért, a C65 pedig a billentyűzet terén mutatott nekem követendő példát; olyan jó, SMS írásra való billentyűzetet azóta sem láttam.

Aztán a BenQ felvásárolta a Siemens-t, és most az ő égisze alatt készülnek a legújabb szériás, immáron BenQ-Siemens-nek keresztelt telefonok. Meg kell vallani, igen jól sikerült darabokról van szó, de funkcionalitásában a jelenlegi C sorozat egyes elemi sem sokban térnek el az általam birtokolt Siemens C75-ös készüléktől. Ez a modell még az eredeti német Siemens tervezés eredménye, de az akkumulátor alatti címkén már BenQ felirat olvasható.

Siemens C75 ikrek

A telefon tulajdonképpen mindent tud, amire a mindennapokban szükség lehet, én mégis azért szeretem, mert a végletekig testreszabható. Úgy a menüket, mint a témákat, bármit át lehet állítani benne, csak egy adatkábel kell hozzá, és a megfelelő szoftver. A firmware-frissítés is megoldható házilag, teljesen biztonságos, bármikor új szoftver tölthető a telefonra, így mindig mentes a készülék a nagyobb hibáktól. Amik igazán jól eltaláltak a telefonban:

  • Címjegyzék, amely 1000 személyről tudja eltárolni azok vezeték- és keresztnevét, otthoni-, irodai-, fax- és mobiltelefonszámát, 2 db e-mail címét, webhelyének címét, nicknevét, ICQ számát, munkahelyének nevét, komplett lakcímét, születésnapját (amire 1 nappal előtte és az adott napon figyelmeztet is), valamint fényképét (amely látszik, ha az illető hív bennünket).
  • 1000 férőhelyes naptár, amelyben emlékeztetők, feladatok és jegyzetek tárolhatók, perces pontossággal, és nem csak szöveges formában: ha nem szeretünk írni, beszélhetünk is, a telefon rögzíti, és adott időpontban emlékeztet bennünket arra, hogy üzenetünk van saját magunk számára. Ilyenkor a kis play gombbal kattintva lejátszhatjuk az üzenetet.
  • Könnyen kezelhető, a Siemens C55 remek tulajdonságait öröklő wap-felület, amelynek segítségével bármilyen mobilos tartalmat letölthetünk. A kategóriájában hatalmasnak számító kijelzőn remekül olvashatóak a hírek, vagy böngészhetőek a leveleink.
  • Java-játékok támogatása.
  • Viszonylag elfogadható minőségű, 640×480 pixeles fotók készítése (láttam már rosszabbat is).
  • Hatékony, egy idő után kellemesen használható t9-es szótár SMS-ek szerkesztéséhez (maximum 5 SMS-t tud összefűzni, 760 karakterben). Eleinte bosszantóan kevés szót ismer, idomítani kell, de pár hónap intenzív SMS-írás után már benne lesznek azok a szavak, amiket gyakran használunk.
  • Szinkronizáció PC-vel: a Total Commanderhez plugin tölthető le, amelynek segítségével a telefon fájlrendszere egy hálózati meghajtóként látszik. Letölthetünk a telefonról bármit, és fel is másolhatunk arra, a beépített 10 MB memória erejéig. Az elkészített fotók és videók (azokról ne beszéljünk, ramaty minőségűek) így jól archiválhatóak, egy gombnyomással. (Adatkábel vagy infra kapcsolat szükséges hozzá.)
Többször akartam újabb, szebb és jobb telefont venni, de mégis maradtam nála: nem a legújabb és nem a legtrendibb, de nagyon szeretem mindezen dolgai miatt.

Vegyetek Ti is (BenQ) Siemens mobilt legközelebb! ;-)

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia Thozoo!

A Siemens C75-ös cikkhez szeretnék hozzászólni. Én teljes mértékben egyet értek Veled. Nekem is csak Siemens telefonjaim voltak eddig (egyet kivéve, de az nem is volt jó). Volt C55-ös ki telóm, amit nagyon szerettem. Aztán azt lecseréltem egy C75-ösre és nagyon szeretem. Semmiért nem cserélném el. Smst írni ezen is nagyon jó. Bár a "régi" kis C55-ös telefonon sokkal jobb volt, de már ezt is megszoktam. :)

A C75-ös telefonban a naptár tetszik a legjobban. Minden kis apróságot abban vezetek. Sokkal jobb, mint egy határidonapló és mindig kéznél van.

A többi bejegyzés is nagyon tetszik, minden nap olvasom a naplót. A tárkonyos raguleves nagyon finom, a szemgumicukor pedig nagyon undorító! :)

Sok "bejegyzést" kívánok még!

Üdv.: Szilvi
2006.09.07.

Thozoo írta...

Szia Szilvi!

Köszönöm a véleményt! A telefonokkal kapcsolatban igazad van, csak magamat ismételném, ha leírnám, amit én gondolok. Ugye, hogy finom a raguleves? Legalább a többiek is tudják, hogy érdemes megfőzni. A szemgumicukrot ma megkóstoltam, igazán kellemes, gyümölcsös íze van, szóval a látottak ellenére finom.

Kösz, hogy olvasod a naplót, maradjon ez így a továbbiakban is! :-)