Oldalak

2009. július 24., péntek

Felvételi és újabb díj

Hol is kezdjem, hol is kezdjem... igazából két dologról szeretnék itt a blog hasábjain megemlékezni, hogy megmaradjon az utókor számára.

Az első, hogy tegnap este kaptam SMS-t, én, ilyet:


Ez azt jelenti, hogy ha minden jól megy, akkor ősztől a Budapesti Műszaki Főiskolán tolom két évig, és végre-valahára tényleg tanár leszek. Nagyon izgalmas időszaknak nézünk elébe. Perpillanat mondjuk egy porcikám sem kívánja a hétről-hétre történő utazást, és azt, hogy újra hallgató legyek, de ez idővel biztosan megváltozik. (Lehet, hogy külön erre szakosodott porcikát tenyésztek ki magamban, hogy legalább egy legyen belőle. :-)) Érdekes egyébként, hogy a három megjelölt iskolából csak itt voltam motivációs beszélgetésen, egy hónappal ezelőtt, és itt értem el a legkevesebb pontot. A Dunaújvárosi Főiskolán, ahová el sem mentem motivációs beszélgetni az érettségi miatt, rendkívül jó eredményeket értem el, még a kreditelismerési kérelmemet is elfogadták, holott ilyet nem is nyújtottam be oda. De ezáltal pontosan annyi pontom lett, amennyi a felvételhez szükséges. Győrben a Széchenyi István egyetemen bőven ponthatár fölé kerültem, de mivel a BMF a legelső, így oda megyek. Örülök neki, oda is szerettem volna. A győri suliról még annyit, hogy messze ők intézték legkorábban és legprofibban a felvételi eljárást: teljesen elektronikus úton lehetett velük villámgyorsan ügyet intézni, így le a kalappal... ha közelebb vagyok Győrhöz, biztosan őket választom.

Nem elég, hogy erre ittunk egyet, tegnap még az is kiderült, hogy újabb díjat kapott remek blogom, mégpedig egy (megkapaszkodol, nemzetközi!) One Lovely Blog Award boldog tulajdonosa lehettem, Endoril bloggerkolléga által. Köszönöm! Ugyanúgy, mint a közel egy éve kapott Kreatív blogger díj, ez is közösségi értéket próbál növelni azáltal, hogy már nem öt, hanempediglen hét blogot kell megemlítenem, amelyeket gyakorta olvasok, és persze értesítenem is kell őket. Hogy miért éppen hét... magam sem tudom. A nevezett blogokat méltatni is kell, persze. Mindenekelőtt hadd említsem meg Endoril kolléga veretes sorait, amellyel a Naplómat minősíti legalább olyan alázattal, mintha még mindig tanítanám, és hajtana az ISZCSA elmélet négyesre. :-)

Thozoo: Nincs mit tenni, blogügyileg ő a 'mentorom'. Legelső blog, amit olvastam, na és persze ennek hatására vágtam bele én is. Digitális naplóján nem csak életének néha bohókás mozzanatait követhetjük, de beleütközhetünk mindenféle érdekességbe, ráadásul akármilyen témában. Ő az, akitől sosem tudhatjuk, következőleg mire számítsunk.

Na. :-) Ott van a szeren.

Arra gondoltam, hogy mivel a körleveleket sem szoktam tovább küldeni, ígérjenek bármilyen csapást, most nem is említeném meg újra azokat a blogokat, amiket már a kreatív bloggernél felsoroltam (akkor is éppen csak ki tudtam szülni ötöt). Helyette hét olyan blogot sorolnék fel, amit biztosan elolvasok, ha észlelem a frissítésüket. Ezeket a blogokat nem ismerősök írják, de méltóak lennének a díjra, mert számos kellemes percet szereznek nekem.

  • Kecskerím: minden napra egy nyakatekert rím, mindenféle témában. Elindulása óta követem.
  • Daily dose of imagery: minden napra egy kép. Főként Toronto város életéből táplálkozik, ügyesen látja meg a témákat, részleteket.
  • Interfacelift: ezt még annak idején FroSt kolléga mutatta be, azóta is követem: remek háttérképek, mindenféle felbontásra, naponta többszöri frissítéssel.
  • Súlyosbítva azt, ami amúgy is: napirajz. Tintenpenkalandok durván. Tiborok, Klárák, Rönék. Alpári, de módfelett szórakoztató.
  • Wulffmorgenthaler: minden napra egy kép(regény), mely néha meglepő módon reálisan ábrázol egy aktuális témát. (Angol nyelvű.)
  • Freshome: lakberendezési blog, a legfrissebb trendek, bigyók a lakásba. (Angol nyelvű, sok képpel)
  • Vladstudio: egy weboldal, aminek szerzője hihetetlen dologból él: háttérképeket készít. Mobilra, PC-re, szoftverekhez, weboldalakhoz. Rajzol, fest, montázsol. Legtöbb munkája ingyenesen letölthető.
Hát ennyit mára, pajtások. Legközelebb valami egészen más jön.

2 megjegyzés:

FroSt írta...

Mivel hasonlóan Tsipához én is küzdöttem az ISZCSA-val (csak én az 5ért :P ) és voltam párszor tanuja post születésnek, elengedhetetlen h én is jutalmazzam Tanár Úrat egy nominálással :)

http://frost08.blogspot.com/2009/07/one-lovely-blog-award.html

Itt olvasható ;)

Thozoo írta...

Köszönöm a díjat és a méltatást.