Oldalak

2009. július 30., csütörtök

Nomád-napi internacionális tésztakészítmény

Az E.On mára újfent egy nomád napot szervezett nekünk, minek következtében a lakásunkban megint nincs 8 órán keresztül áram. Mi lehetne ennél jobb ilyenkor, mint újratelepíteni egy munkára használatos gépet? (Persze ott, ahol van áram.) Egész délelőtt és a délután egy részében ezzel foglalkoztam.

Később ebédet készítettünk. Szűkös anyagi lehetőségeinkből fakadóan ma nemzetközi ízű spagettitészta készült az úri konyhán, melynek receptje könnyfakasztóan egyszerű, íme:

  • Vegyünk 3 kövérre hízott pörköltszaft-ízesítő kockát, és kotorjuk elő a fiókból a hónapok óta ott porosodó, hőségben kissé összeállt, 89 forintért vásárolt Lidl-ös kínai tésztához való port.
  • Pici vizet (3 dl) forraljunk fel izibe, étolajat csöppentsünk bele, majd főzzünk meg benne egy jó maréknyi mirelit mexikói zöldséget.
  • Ha a zöldség megfőtt, feloldjuk benne a pörkölt ízű kockákat és kavargatjuk kifulladásig!
  • Ketchuppal, piros arannyal, gulyás- és hagymakrémmel beállítjuk a megfelelő magyaros ízfaktort! Fűszerekkel turbózunk! Ügyelünk a megfelelő sűrűségre, valamint arra, hogy a krémek meglepően nagy sótartalmúak.
  • Olasz spagetti-tésztát főzünk, alaphangon fél kilót, hogy falós legyen a táp. Ha kifőtt, az egészet az elkészült barna masszába forgatjuk!
  • Frissen fogyasztjuk, mert később a tészta beszívja a pörköltszerű masszát, és úgy bizony rendkívül csoffadt.


Ezt eszik a jól fizetett közalkalmazottak július végén. Egészségünkre!

Nincsenek megjegyzések: