Oldalak

2009. július 23., csütörtök

Diffy 2 - fejlesztés alatt

A szoftverfejlesztésben az a szép, hogy mire az ember azt gondolja, hogy tökéletes a kód, addigra mindig beleütközik valamibe, amiről kiderül, hogy egyáltalán nincs rendben. Így van ez a Diffy 2-nél is, ahol nap mint nap találok olyan idegesítő apróságokat, amiket csak a hosszas tesztelés hozhat elő.

Példának okáért, a játékban segítséget is lehet kérni, amiket a pályákon megmaradt másodpercekből lehet összegyűjtögetni. 100 megmaradt másodperc 1 segítséget ér. Ma a tesztelés során egy pályán elértem a segítséghez szükséges másodperceket, de mivel maradek>100 volt az újabb segítség megkapásának feltétele, ezért nem is kaptam semmit. Rendkívül csalódott lettem, így átírtam a megfelelő feltételt maradek>=100-ra. Így minden jól működik, bár eddig erről is azt hittem, hogy tökéletesen a funkció. Amikor kijött, akkor láttam csak, hogy mennyire nem az.

Az archívumban található több tízezer saját készítésű digitális képet kezdetben elegendőnek tartottam ahhoz, hogy részleteik a játék alapjául szolgáljanak, de azt kell tapasztalnom, hogy meglehetősen nehéz olyan fotókat találni, amik megfelelnek a kritériumnak. Nevezetesen, hogy ne legyen rajtuk felismerhető emberi arc, sok részletet tartalmazzanak és hogy hát művészileg is mutassanak valamit, ne csak egy sáros bakancs legyen ledobva az előszobába. Így próbálok ügyeskedni, és összehozni a képeket. A kedvesem pedig nagy örömmel teszteli minden nap az elkészült pályákat, véleményez, összefoglal és pozitív vagy negatív kritikát alkot.

Szóval a fejlesztés zajlik, haladunk előre, hamarosan ti is megláthatjátok a végeredményt!

Játék!

[+]

Számold meg a különbségeket az alábbi két képen, és kommenteld be nekünk, mennyit találtál! (A kép kattintásra növekszik!)

3 megjegyzés:

Endoril írta...

Én most nem számolnám, inkább egy kis érdekesség a nagy fejlesztés közepette. ;))

Thozoo írta...

Köszönöm a méltatást, igazán jól esik, hogy gondoltál rám is. Mivel arcomon pír és hangom elakad, erről majd egy külön postban emlékezem meg...

misty írta...

Nagyon várom már, hogy kész legyen a játék, mert imádom az ilyen játékokat. Erre nem írom be, hogy mennyi a különbség, mert ezt a pályát már élesben teszteltem és az csalás lenne. :-)