Oldalak

2008. július 20., vasárnap

Vikkend fűnyíróval

Mit csinál a parasztgyerek, ha beleszabadul a falusi hétvégébe? A rekkenő hőségben hozzáfog, és nyírja a füvet a családi birtokon, elektromos fűnyíróval, ötven méter kábel társaságában. Nem erősségem a fizikai munka, mégis, füvet nyírni szeretek. Most is, hogy állóképességemet némiképpen növeljem, hozzáfogtam; annyit mondtam, majd én!

Felebarátaim, ekkora ökör is csak én lehetek. Fűnyírás kezdete: délelőtt 11 óra. Befejezve: 15 óra. (Közben 30 fok, erős UV-sugárzás.) Ezt követően - mivel igazi birtokos família vagyunk - újabb birtok volt terítéken, ahol a fűnyírás kezdete 18 óra, befejezve: 20 óra 30 perc. Kellemes, szombati kikapcsolódás ez a városi puhányok (=én) számára: átmozgat, kitartásra nevel, és nemesíti a testet-lelket, bár hozzá kell tenni, hogy az utolsó körökben már nem csak azt szidtam, aki befüvesítette a területet, hanem azt is, aki egyáltalán a füvet megteremtette. Csúnya dolog, de ennyi oda-vissza fűnyírózás után már nem nemesül a lélek, a test pedig csak rogyna össze a helyszínen.

Lássuk a mérleget! Leégett a vállam, hátam, kedvesem szerint imádnivaló hasam egy pontja és a karom. Egyéb problémák: gerincbántalmak, valamint a gép taszigálására szolgáló jobb kéz igen erős sajgása. Gyógykezelés: majd az idő megoldja. (Édesanyám szerint: tejföl a leégett területekre - nem vállaltam be.) Mindkét terület után jól eső fürdőzés - ezért megérte az egész, no meg azért, mert szép lett az udvar.

Legyetek óvatosak a nyári napon, és ím lessetek el tőlem egy igazi, fűnyírós mozdulatot:

Ó je!

Valamint a tér érzékeltetésére egy kép (a teljes vágandó területnek csak kis része látható):

Van mit vágni!

14 megjegyzés:

Endoril írta...

Hát én erre mást nem is mondok: Ó je!

Norbie írta...

Nahát doktor úr:D Ezek után merjem én azt mondani, hogy legközelebb beugorhatsz hozzánk is?:D Cserébe segítek énis. Imádok füvet nyírni :D

Thozoo írta...

Bérfűnyírást drágáért végzek, gatyád rámegy, főnök. ;-) Teccikérteni. Egyébként egy-egy ilyen hétvége után hirtelen megutálom a fűnyírást, de eltelik egy kis idő, és újra van kedvem hozzá.

mizy írta...

nemtom mennyire nyugtat meg a dolog, de enyhen - es nagyon finoman fogalmaztam csak - enis felegtem a hetvegen. igaz nekem edesanyam nem mondott ilyen tejfolos okossagokat, de reggel megjegyezte: "Jó piros vagy még!"

Thozoo írta...

Úgy látszik, a fűnyírás mostanában népi sport. Lehet, hogy lassan megjelenik az olimpiai sportágak között is. :-)

Unknown írta...

Ha megjelenik, akkor mi már biztosan ott leszünk az elsők között:D Aztán, hogy ki nyer azt nem tudom. Csak kiváncsi lennék, hogy milyen szabályok szerint lehetne bekerülni. Meg mennyi a szintidő?:D

Endoril írta...

És jönnének a legújabb sportfűnyírók légterelőkkel, Goodyear gumikkal, vezetőoldali pengékkel és beépített FM rádióval. :D

mizy írta...

en mondjuk nem fuvet nyirtam, hanem udvart rendeztem mamanal a csalad tobbi tagjaval egyetemben, de ha lesz funyiras az olimpian en is indulni akarok, mint a nagy funyiro nemzet legjobbja! :P
a szintidorol jut eszembe egy kern andras orokzold, aminek a cime Evőolimpia. hallgassatok meg! nagyon kemeny.

Thozoo írta...

Legalább a nevét nagybetűvel írta vón' kend, Mihály. Ha már ennyi érdeklődő van, érdemes lenne egy fűnyíró-bajnokságot rendezni sík, füves terepen (selejtező), kissé kavicsos-köves terepen (középdöntő), majd kivágott erdőben (döntő).

Na?

Endoril írta...

Na, akkor kezdek tréningezni.

mizy írta...

kedves Zoltán, megfogadom a tanacsod, es legkozelebb nagybetuvel irom. :P
az adott produktum cimet is azert irtam nagybetuvel, ekezettel, mert kopi-paszt volt. :)

Thozoo írta...

Te tulajdonképpen miért nem használsz ékezeteket így az Unicode és az ékezetes billentyűzetek, meg a magyar nyelvű operációs rendszerek és lokalizált weboldalak világában?

mizy írta...

tulajdonkeppen nem tudnam megmondani, hogy miert nem hasznalok ekezeteket.
vagyis egyik ok tuti az, hogy meg a mai napig ircezek es megszoktam mar, hogy ott ekezet nelkul irok, annak ellenere, hogy mar a legtobb kliens tamogatja az ekezetes karaktereket. regebben volt ez problema, hogy linuxos konzolos ircen az ekezetek szarul jelentek meg, de ezt mar mint mondtam a legtobb kliensben kikuszoboltek.
a masik meg az elozonek egy "mellektermeke". nagysagrendekkel gyorsabban lehet irni, es a legtobb ember siman elolvassa, mintahogy a legtobb keresoalkalmazas is erti, hogy mit akarok.
hivatalos levelnel nyilvan hasznalom az ekezeteket. :)
huhhh... ez jo hosszura sikerul

Thozoo írta...

Legközelebb már postot is írhatnál. :)