Oldalak

2008. július 16., szerda

Csörögcsattog

Az imént ettem egy kis zuhogó esőben vásárolt somlóit, így most már van erőm elmondani, mert igencsak kikívánkozik belőlem, hogy az autóm első kerekeinek bizonyos részei (mert ennyire értek hozzá) olyan szinten hangosak, hogy azt hinné az ember, a kis japánok benne ülnek a Toyota elejében, és kalapáccsal ütik a motorblokkot. Namost a jelenség nem konstans, csakis akkor jelentkezik, ha a kormány valamilyen irányba el van fordítva és a motor hajtja a kereket. Tehát ha kanyarodok lendületből, akkor nincs hang, de ha odapöffentek neki, miközben a kormány ki van fordítva, akkor rákezdik a japánok a motorháztető alatt.

A probléma egyre inkább aggasztó, mivel egyre több japán költözik a motorháztető alá, napról napra.

Belülről is aggasztóan csattog

Gondolkodtam (így, hogy fogalmam sincs tulajdonképpen, mi hogyan kapcsolódik össze), és egyre inkább arra jutok, hogy a kerekek féltengelyeinél a csukló-részek lehetnek valamilyen erős mechanikai hatás áldozatai. Meglehet, hogy a múltkori beavatkozást nem tolerálja az Öreg Japán, de az is lehet, hogy mindez a véletlen műve, és az elmúlt 19 évben futott több mint 210 ezer kilométer jelentkezik ilyen auditív módon a kerekek felől. Mivel kedvenc csodatévőm jelenleg igencsak elfoglalt így aratási szezonban, meglehet, hogy kicsi autómat idegen doktorok kezére kell juttatnom, akik barbár módon pajszerral esnek majd az érzékeny műszernek, és csak tovább rontanak a helyzeten, mindezt sok pénzért. Jaj, olyan bizalmatlan vagyok.


Arról meg nem is beszélek, hogy egy féltengely-csukló (csak a csukló része) bruttó 20.950 Forintba kerül (de ugye rögvest két kerékhez is kell, az ugye tudjuk, hogy már 41.900 péz), abba pedig nem is gondolunk bele, hogy mi van, ha az egész féltengely kell, tokkal-vonóval: anyagi csőd, annyit mondok.

Fáj neki most a kanyar... :-(

Így aztán változtatok kicsit a vezetési technikán: egyenesben küldöm neki, majd nyugdíjas módjára fordulok be, hogy minél kevesebbet kelljen kanyarodva hajtani a kereket... nem tudom, hogy mi lesz. Viszi a pénzt megint az Öreg Japán.

Nincsenek megjegyzések: