Oldalak

2007. június 29., péntek

Stabil

Már akkor is éreztem, hogy öcsémből nem feltétlenül lenne jó névadó, amikor pár éve egy langyos nyári nap délutánján frissen kapott vizsla kutyáját Ottokárnak keresztelte el. A név egyedisége és a benne rejlő játékosság furcsa módon illett a lebegő füllel futkározó kutyushoz, bár hozzá kell tenni, hogy az egyszerűség kedvéért az ebet mindenki csak Otinak hívta a későbbiekben. Mivel - mondják - Isten útjai kifürkészhetetlenek, és a történelem is ismétli önmagát, a héten öcsém háziállat-palettája egy újabb ebbel bővült, akinek a sors furcsa játékából fakadóan nem volt neve. Kedves testvérem érezte, hogy eljött az ő ideje, akcióba lendült, és kisvártatva közölte a jövevény nevét az összegyűltekkel:

- Stabil.

Többen érezték úgy, hogy ez nem csak a jóízlés határain megy túl, hanem erkölcsi rombolás is egyben, elvégre egy élőlény nem élhet ilyen névvel teljes életet, ezért a természet - keblére ölelve ily hányattatott sorsú kutyagyermekét - egyedi módon hidalta át a problémát.
A névkérdést ugyanis öcsém másfél éves, a szavakkal még éppen csak ismerkedő fia oldotta meg, aki a "Milyen nevet adjunk a kutyusnak?" kérdésre határozottan csak annyit válaszolt:

- Pupi.

Így aztán Stabilból Pupi lett, egyetlen perc alatt. Állítólag a kutyakölyök szemében hála és megkönnyebbülés is látszott, de ezt öcsém határozottan cáfolta.

Nincsenek megjegyzések: