Oldalak

2007. június 5., kedd

SMS-Lottó

Hol vannak már azok az idők, amikor még a postásnál lehetett vásárolni lottószelvényt, aminek hétről hétre más színe volt? A kitöltött szelvényt szintén a postás vitte el. Aztán mindenki nagyon várta a sorsolást, hátha nyer valamit. Ha nem ütötte meg a főnyereményt, még mindig ott volt a jutalomsorsolás, vagy éppen a tárgynyereményekre is lehetett pályázni.



Ezek az idők nagyon régen elmúltak. Jött a postára befáradós, onnan-küldős korszak, majd a segédszelvények kitöltése, gépi szelvények megőrzése, és most mindenki örömére, itt van az SMS-lottó. Ma játszottam életemben először, tök egyszerű.

Küldesz egy SMS-t a 1756-os, normál díjas számra, amiben felsorolod, hogy milyen számokat akarsz játszani (mondjuk vesszővel elválasztva). Természetesen, ha ötöslottót akarsz játszani, akkor öt, ha hatoslottót akarsz játszani, akkor hat, ha pedig skandináv lottót, akkor hét számot kell elküldeni.


Vársz. Ha először játszol kapsz egy tájékoztatót, miszerint legyél 18 éves, és hogy a szerencsejáték függőséget okoz.


Aztán újabb SMS érkezik, amely arra kér, hogy ha tényleg akarsz 175 forintot fizetni egy lottóért, akkor leszel szíves egy OK-t (de gyakorlatilag bármit) visszaküldeni a 810-0000 telefonszámra.


Ha mindez megtörténik, akkor jön egy végső SMS, amiben fel vannak sorolva a számok, amiket megjátszottál, és egy azonosító szám zárja a sort.


Ha nyertél, kell a SIM-kártya, amiről a fogadó SMS-t küldted. Amennyiben most hétvégén megütöm a főnyereményt, elmondom, hogy hogyan is zajlik az SMS-lottó nyereményének átvétele. :-) Addig azonban jegelem a témát...

1 megjegyzés:

Unknown írta...

Igen, ez tényleg egyszerű, de az összetettebb játékoknál már bonyolódhat az elküldött sms formája. Sőt, létezik egy mobilra irt kis java program, a mobil-Lottózó, ami az egészet megkönnyiti: http://vylyam.googlepages.com/lottozo