Oldalak

2009. augusztus 23., vasárnap

Vasárnapi összefoglaló szösszenet

Na, vannak érdekes dolgok.

Először is azt kell mondjam, hogy az eddig szavazottak kétharmada gondolja úgy, hogy felesleges új telefonra költenem. A maradék egyharmad biztat, hogy éljek nagyvilági életet, és vásároljak ész nélkül. Bevallom, kissé elkapott a hév, és majdnem megvettem a készüléket az elmúlt napokban (a sok intés ellenére is), de aztán a sors útjai csak úgy kanyarodtak, hogy mégsem lett belőle semmi. Égi jelnek tekintettük a dolgok ilyetén állását, és arra jutottunk, hogy vagy lesz egy kedvezőbb ajánlat ennél, vagy hagyom a francba az egész telefonfrissítési projektet. Tulajdonképpen a készülékemnek semmi baja sincs, leszámítva a felületi kopásokat. Azt hiszem, megőrjített a mocskos marketing, már megint, ami hihetetlen erővel próbált meg rám tukmálni egy olyan dolgot, amire semmi szükségem sincs.

Ehhez kapcsolódik, hogy a hét elején egy vadonatúj számítógépen végeztem különböző beállításokat, és amikor a gép "új illata" megcsapott, fellángolt bennem a kísértés, hogy nekem is új számítógépet kellene vennem a szerkesztőség kivénhedt, öt éves masinája helyett. Aztán megkérdezte tőlem a gép tulajdonosa: nekem miért kell új gép? Belegondoltam a dologba, és azt hiszem, azon túl, hogy pár másodpercet lefaragjak az indulási időből, valamint hogy a videók végleges számoltatásánál nyerjek 1-2 percet, valójában teljesen felesleges a cucc. Elvagyok még ezzel a géppel, amíg el nem füstöl. :-) Bár azért remélem, előbb vagy utóbb csak sikerül némi frissítést eszközölni. Tudtátok például, hogy 1 terabájtos vincseszter már kapható húszezer forint alatt? Megőrülök. 1 terabájt, érted, 1024 gigabájt. Két és fél éve annak örültem, hogy 250 GB-os merevlemezt applikáltam a rendszerbe harmincezerért, most meg itt van ez... rendkívül brutális. Múlt hónap elején készítettem egyébként egy rendkívül szép PDF-fájlt, amiben lerészletezem körültekintően, hogy milyen számítógépre is vágynék, ezt most tisztelettel megosztom mindenkivel. Innen letölthető. (Hátha olvas valaki, aki nem tudja, hogy hová is adakozzon...)

Egyébként pedig esik, és bár alapjaiban véve nem rajongom az esős napokért, ez most felettébb jól esik nekem. A kellemes időjárásban végzem a dolgom, miközben a konyhában, isteni illatok kíséretében, rakott krumpli készül. Kell ennél jobb vasárnap délelőttre? Kötve hiszem.

Mindamellett, holnap alakuló értekezlet lesz. Vészesen közelít a tanévkezdés. Majd sokat mantrázom magamban, hogy kibírom, és akkor talán úgy is lesz. Semmi jót nem várok a következő egy évtől. Talán pozitívan fogok csalódni.

Nincsenek megjegyzések: