Oldalak

2009. augusztus 17., hétfő

Két hét, 341 kilométer - A második hét

Ezen a héten már korántsem történt annyi minden, mint az előzőn, de vannak olyan dolgok, amikről nem árt, ha megemlékezem.

Tudtátok, hogy hogyan pároznak a meztelen csigák? Ugye, hogy nem. Na, én sem tudtam, ráadásul nem is vagyok fogékony ezekre a dolgokra, de azt hiszem ritka pillanatot kaptunk el, amikor az éjszakai ég vizslatása közben a barna vaskorláton függő izékre lettünk figyelmesek. Mint kiderült, a meztelen csigák éppen rendhagyó szexuális életüket élték. Muszáj voltam rögzíteni az eseményeket, melyek megtekintését szigorúan 18 éves kor felett, nem vacsora közben ajánljuk. :-)



Na, miután ilyen jól betekintést nyertünk az éjszakai biológiába, és különböző hasznos kommentekkel tűzdeltük meg a látottakat, tovább figyeltük a Perseida meteorraj átvonulását, de azt kell mondjam, mérsékelt sikerrel. Magam két darab égi tüneményt észleltem, míg a kedvesem egyet. Hozzá kell tenni, hogy az általam látottakból az egyik akkora villanással és csíkkal járt, hogy simán belefért két kívánság is, ki is használtam a remek alkalmat.

Pár nappal később olyan dolgot csináltam, amit még soha: videokártya-hűtőpasztát cseréltem. Megkértek, hát mentem, bár még életemben ilyesmivel nem volt dolgom, de ennek ellenére természetesen elvállaltam az ügyet. Jóhogy: így tanul a magyar gyerek. Annak idején, amikor még az évszámok egyessel kezdődtek, teljes véletlenségből egy számítógép reset-gombjára is kisfeszültséget juttattam egy bravúros kötéssel, melynek során az szétolvadt a számítógépházban. Viszont megtanultam, hogy hová kell kötni, azóta nem csináltam ilyesmit. Most a videokártya régi, kissé elporolódott fehér pasztájának helyére egy igen jó minőségű (ahogy megtudtam, a piacon a legjobb) paszta került, így több tíz fokot tornáztunk le az egyébként igen erősen melegedő kártya hőmérsékletéből.

Belenyúltunk, takarítottunk, újrapasztáztuk

A kártya visszahelyezésekor – merő véletlenségből – nem kötöttem rá az áramot. Ezt a szünetmentes folyamatosan sípolással díjazta. Nem vagyok egy elektromérnök, így ezt máig nem értem, de a lényeg, hogy megoldottuk a problémát, és most füstölés-, és olvadásmentesen viteleztem ki a munkát, le a kalappal.

A hét legvégét már itthon töltöttük. Kiélesítettem egy apró szájtot a Diffy 2-nek, itt tudjátok megtekinteni. Ezen az oldalon nyomon követhető, hogy hány százaléknál tart a játék fejlesztése, így aki már türelmetlen, hogy mikor készül el ez a szívet melengetően aranyos játék, folyamatosan informálódhat.

Két hét, 341 kilométer autóval, számos helyszín és esemény, összefoglalva két posztban. Ennyi volt a nyaralásunk a válság idején.

Nincsenek megjegyzések: