Oldalak

2007. február 8., csütörtök

K610i szoftver

Technikai tanácsadó rovatunkban ma azt boncolgatjuk, hogy mit vár el az ember egy mobilhoz adott szoftvertől. Legalább annyit, hogy a kötelező szinkronizáláson túl legalább a telefonon tárolt adatokat a számítógépre mentse. A K610i-hez adott szoftvercsomag a szinkronizálást tökéletesen végrehajtja: a telefonon tárolt kontaktokat az Outlook címjegyzékébe másolja, és onnan is kimásol mindenkit a telefonba. Ez nem minden esetben jó, én személy szerint majdhogynem megőszültem, mire újra rendbe raktam a telefonkönyvet.

A gyári szoftvercsomag szolgáltatása ebben, valamint egy számítógépen történő MMS-szerkesztőben és egy zenei CD-ket a telefonra konvertáló alkalmazásban gyakorlatilag ki is merül. Sehol nem találni az üzenetek kezelésére alkalmas szoftvert a kapott CD-n, amivel esetleg számítógépről lehetne SMS-t küldeni, vagy a beérkezett SMS-eket fájl formájában a számítógépen lehetne tárolni. Ez pedig az eddig megszokottakhoz képest jelentős visszalépés.

Nincs más hátra, fel kell dúrni a netet.

Először a MobilEdit! nevű szoftverrel próbálkoztam, de mivel többszöri nekifutásra sem sikerült összhangba hozni a telefonnal USB-kábelen keresztül, így sajnos menesztenem kellett. Negatívum még, hogy nem is ingyenes, így nincs benne lélek, túlcsicsázott, lassú és még csak rendes serial-t se lehet hozzá találni. Megvenni meg nem akarom. Később akadtam rá egy remek Sony Ericssonos oldalra, ahol a legtöbb telefonhoz kategóriákba rendezve találhatóak meg szoftverek, hátterek, témák, csengőhangok, játékok és képernyővédők. A K610i-sek kis segítője a http://www.myk610.lasyk.net/ oldalon bújik meg, a szoftverek alatt. (Hivatalos webodala itt.) A program neve My Phone Explorer, amiről eddig csak jót tudok elmondani. Magyar nyelven kommunikál, letisztult, egyszerű a dizájn, tökéletesen, hiba nélkül működik, testreszabható az ésszerűség keretein belül, és ingyenes. Ez az első program, amiért - ha lenne PayPal accountom - fizetnék is egy keveset. A telefon minden szükséges funkciója elérhető vele, archiválja az SMS-eket (sajnos MMS-eket nem), irányíthatjuk USB-n keresztül a telefont, fájlokat tölthetünk fel és le, java alkalmazásokat installálhatunk (rögtön feltettem a Gmail szoftvert), egyszóval mindenre megfelelő. Érdemes kipróbálni.

A naptár nézet - gyönyörűen szinkronizál a telefonnal oda-vissza.
(Kattints rá a nagyobb méretért!)

2 megjegyzés:

Walti írta...

Helo! Nekem is k610i-m van, és USB-vel próbálkozom mert a Bluetooth-om sajna rossz. És nem sikerül mert kiírja, hogy nem található semmi, és azt h telefon módba rakjam. Így is csináltam de nem ment. És az mit jelent, hogy ellenőrizzem, hogy fel vannak-e telepítve a szükséges meghajtóprogramok?!

Thozoo írta...

Szia! A telefonod csak akkor fog működni, ha a hozzá kapott CD-ről feltelepíted a meghajtóprogramokat (ezeket kéri). Ez azt jelenti, hogy az első USB-s csatlakozáskor legyen bent a CD a meghajtóban, és engedd a Windowsnak, hogy feltelepítse a különböző drivereket. Innentől kezdve (pontosabban onnantól kezdve, hogy az OBEX kommunikációt biztosító drivert is felrakta) működni fog a telefon mód. A fájlátviteli mód enélkül is működik, de azzal nem tudod használni a telefonod ilyen célokra, csak arra, hogy fájlokat tologass a memóriakártya és a PC között.