Oldalak

2007. február 22., csütörtök

Amál

Előző munkahelyem meghatározó figurája volt Amál. Az a fajta nő, aki mielőtt bármit tesz, 3 példányban engedélyezteti pecsétes papíron. Roppant precíz és megbízható, atompontos, és még csak véletlenül se engedne egy mosolyt sem az arcára, hogy lássék, ő aztán valóban komolyan veszi mindazt, amit csinál.

Az alábbi idézetek egy kézzel írott, szekrény mélyén porosodó napló lapjairól származnak egy olyan korból, amikor a blogokról még nem is hallottunk. (Pedig nem volt régen...) Tegnap este betegre röhögtem magam, miközben kigyűjtöttem őket.

Amált a világ egyik legtaszítóbb nőjének tartom. Igen nagy önuralomra van szükségem, amikor valamilyen számítástechnikai probléma felmerültével meglátogat, és hozzáfog dumálni, meg azt a görcsös molyost a képire' eregeti. Adnék neki olyan sallert, hogy menten azt hinné, kidurrant a feje.


Amálnak vagy 2 napja nincs a gépén hálózati elérés. Az ideg majd' szétveti, de tűr, otthon meg csak úgy fogy az antidepresszáns tabletta, kilószám.


Aszongya nekem Amál, hogy nem-e tudom véletlenül, hogy merre is van az ő "Köcsög vagyok" feliratú, ezüstszínű tolla, merthát eltűnt az. Hát honnan tudnám? Elloptam tán, Amál? Bazz, jó, hogy rám nem gyanúsított, érted, abban a pillanatban eltiportam volna.


Amál valami gázt akart a jogtárból kinyomtatni, de azt nála nem lehet, így nálam kellett, hogy kinyomtassa, a másik gépemről. Most egész normálisan viselkedett, még a pálcát se kellett, hogy elővegyem.


Ilyet szól ma Amál: "Te annyira tudod ezt a számítástechnikát, hol lehet ezt megtanulni?" Jaj, Amálkám, gyerekednek kell, mi? Ha rád ütött, hát bele se fogjon, kár lenne elpazarolni a fiatal élettyit őnéki. Különben meg nekem ez megy, hardverből, így születtem. Ennyit erről.


Amál viharzik befelé és indít:
- Szervusz. Négyhornyú csavarhoz van szerszámotok?
Mire én rövid gondolkodás után a magam egyszerű stílusában kibököm:
- Csillagcsavarhúzó kell?
Végiggondolván az eseten, így utólag mindezt olymód találom roppant szórakoztatónak, hogy a sorok írása közben lefordulok a röhögéstől.


Mindörökké Amál.

4 megjegyzés:

kATI írta...

Ez jó volt, nagyon jó!
Amál tudtán kívül szórakoztató személy volt!

Thozoo írta...

Igen, nagyon jól szórakoztunk rajta. Miután kiment az ajtón, robbant a röhögés. :-)

Norbie írta...

Hallod-e mért nem vágtad búrán ha olyat mondott ami sértő volt? :D
Amugy meg vicces személy, nagyon!

Thozoo írta...

Amál mindig tudta az illemet, és igyekezett nem megsérteni az embereket. Én sem sértődtem meg rá, nomegaztán idióta emberek sértései leperegnek rólam.