Oldalak

2006. október 24., kedd

Óvatosan

A középkorú autó komótosan fordult be a benzinkút egyik üres kútjához és hanyagul leparkolt mellete. Az autóból hárman szálltak ki, egyikük szemmel láthatóan a csapatot vezette: hatalmas termete és személyisége is mind erre engedtek következtetni. Türelmesen megvárták, amíg a kútkezelő megérkezik, majd megvárták a kérdést is:

- Mit tölthetek?

- Figyelj - szólt vissza a bandavezér -, mit ajánlasz? Ez itten egy egyhatos, benzines, injektoros autó, érted. Szóval te ehhez mit ajánlasz?

Számomra furcsa volt ez a fajta alaposság az üzemanyag típusának kiválasztását illetendő, de a kútkezelő a lehető leghatározottabban válaszolta, hogy a százas oktánszámú benzin minden motorhoz megfelelő, és hogy ettől az autó úgy megy majd, mint a puskagolyó.

- Ez a legdrágább, ugye? - kérdezte a bandavezér.
- Igen - válaszolta a kutas.
- Akkor nekünk ez kell, igaz? - kérdezett körbe a bandavezér, a társai helyeseltek. - Akkor eztet töltsed, csak a legjobbat, mindig csak a legjobbat! - mondta hangosan.

A kutas levette a töltőpisztolyt a kút oldaláról és már majdnem megkezdte a tankolást, mire a bandavezér odafordult hozzá, majd kissé halkabban hozzátette:

- De csak kétezeré'.

---
Illusztráció: www.sxc.hu

1 megjegyzés: