Oldalak

2006. október 19., csütörtök

Ákos megérkezett

Amint arról egy előző postban is beszámoltam, megrendeltem az új Ákos-albumot (Még közelebb címmel), ami a mai napon érkezett meg. A csomag átvétele okozott némi gondot, mivel a futár felhívott, hogy a megadott címen van, mire közöltem vele, hogy én nem, mivelhogy dolgozom keményen. Mondtam neki, hogy a munkahelyemhez jöjjön, megadtam a koordinátákat. Csörgött, hogy megérkezett, az épület mögött vár. Hát nem láttam sehol. Mire körbefutottam az egész háztömböt, akkor derült ki, hogy tulajdonképpen ő egy másik épület mögött vár; ekkor nem gondoltam túl szépeket róla, de végülis sikerült átvenni a csomagot. (Az osztály, akinek órát tartottam, egy emberként örült, hogy végre megvan az Ákos-album, nem tudom, hogy mi ütött beléjük, de azért jól esett. Pedig lehet, hogy csak hülyítettek. És mindenki ki akarta bontani, és meg akarta nézni... aranyosak voltak.)

Meghallgatván az albumot, azt kell mondjam, igen vegyes: a zenei stílusok, az előadótól szokatlan elemek váltakoznak a lemezen, de mindent összevetve nagyon jó kis anyag, igen sokszor meg fogom hallgatni. A számok gyors-lassú váltakozása, csakúgy, mint az Új törvény albumon, itt is megfigyelhető: ezáltal nem punnyadunk be a lemez végére, hanem méginkább hangulatba jövünk, és újra meg akarjuk majd hallgatni az egész lemezt. A mellékelt DVD-n lévő kisfilmek hangulatukban nagyon ott vannak, nagyon jók, plusz az Adj hitet c. dal videoklipjét is megkapjuk, amit egyébként már a lemez megjelenését megelőző napokon is lehetett streamelni a www.akos.hu weboldalról, de mivel az most éppen arculatot vált, ezért jelenleg nem. (Gondolom, pirosba borul minden, az album jelenlegi dizájnjának megfelelően.)

Továbbra is biztatok mindenkit, aki rajongó: ne töltse le, vegye meg, holnap jelenik meg hivatalosan. Nagyon nemes, jól esik kézbe fogni, gyönyörű a szövegkönyve, és az extrák miatt is megéri. Csak ajánlani tudom.

Nincsenek megjegyzések: