Oldalak

2008. december 29., hétfő

Zabálás, így decemberben

Karácsony tájékán mindannyian elgyengülünk egy kicsikét, és mértéktelen zabálásba kezdünk. Ez nálam már évek óta bevett gyakorlat. Idén annyival hatványozódott mindez, hogy bejártuk a rokonságot, illetve a rokonság is bejárt minket, így aztán a főzés-sütés erőteljesen kívánatos volt. Hirtelen visszaemlékeztem, és összeszedtem azokat az ételeket, amelyeket az elmúlt egy hétben fogyasztottam (itt nem teszek külön említést a süteményekről, különösképpen nem az elfogyasztott gyümölcstorta-mennyiségről, ami igazán tetemes, ráadásul szívem választottja éppen e sorok megfogalmazása közben készíti élete első gyümölcstortáját, amiből megint bezabálok).

Menü karácsony hetében:

  • házi tyúkhúsleves csigatésztával, illetve cérnametélttel,
  • sertéspörkölt gazdagon, orsótésztával,
  • zöldséges rizs rántott szelettel, uborkába töltött vegyes savanyúsággal,
  • olívaolajon pirított, szezámmagos hamburgerzsömlébe pakolt, házilag készült hamburger fűszeres marhahúsból, vegyes zöldségekkel, lila- és vöröshagymakarikákkal,
  • fűszeres, sült pulykaszárny gyöngybabot is tartalmazó franciasalátával, hagymás tört burgonyával és vegyes zöldségkörettel,
  • rántott karfiol tört burgonyával, savanyúsággal,
  • sült kolbász, mustárral, foszlós kenyérrel,
  • tepsis sült burgonya karikákra szelve, hozzá sült házi szalonna és annak zsírjában megsütött füstölt kolbász, savanyúsággal, puha fehér kenyérrel.
Na, ezen a listán most én lepődtem meg a legjobban.

Házi hambi bátyó-módra

Nektek mi ízlett legjobban karácsonykor?

7 megjegyzés:

#---/T78\---# írta...

hát nehéz a döntés, de mivel én most egy kis könnyű diétán vagyok már egy ideje, ezért nem ettem olyan sokmindent, de a jó házi töltött káposztából, most is megettem 2-3 gombóccal
meg a mama sütötte beigliből is ettem egy-két szeletet, mind a mákos, mind a diós fajtából

a kedvenc italom (bár ezt nem kérdezte senki se, de leírom), az Amaretto likőr, ami mandulaízesítésű
na abból megittam egy-két pohárral:)

Thozoo írta...

18 éves kor alatt likőrözöl? Öcsém... :)

Egészségedre a sok finomságot!

Endoril írta...

Először is: a francnak kell ilyen posztot kitenni?! Hát úgy megéheztem, hogy arra nincsen szó, se több szóból álló kifejezés.
Másodszor: én is nyomtam jópár gombóc töltött káposztát és bátyám olyan rácpontyos finomságot hozott össze, hogy elképesztő. A házi zserbóadag felét is én pusztítottam el (kedvenc sütim). Meg volt itt töltött hús és gyöngytyúk-leves is. És vörösbor powa. :)

Thozoo írta...

Én is megéheztem, miközben írtam. :) Gyöngytyúkleves és rácponty ott van. Kár, hogy a halat olyannyira nem szeretem, ezért is szokott nekem kedvenc anyósom rác-malacot készíteni. :) (Ugyanaz, csak malachússal.)

Norbie írta...

Zoli!

Cserélünk rokonságot?

Máris éhes lettem (megint), mehetek vissza a konyhába:D

Thozoo írta...

Éppen elég egy Himer ismerősnek. ;-) De legközelebb majd csomagolok kaját és eljuttatom. :-)

Norbie írta...

Oh köszönöm szépen:D:D