Oldalak

2008. december 12., péntek

Egérszerviz

Több, mint egy hete írtam arról, hogy az a közepes minőségi kategóriába tartozó egér, amit nem is olyan régen vásároltam egy közepes minősítésű helyen, közepes árkategóriában, beadta a kulcsot görgőileg. Össze-vissza görgeti a lapot a forgatás irányától teljesen függetlenül. Mára ez olyan szinten kezdett kiakasztóvá válni, hogy egész jól megtanultam a középső egérgomb lenyomása után az egeret mozgatva navigálni a nagyobb oldalakon, de mivel ez valahogy sehogy nem akart velem született szokássá válni, így a tettek mezejére léptem.

A blogger szettje - jobb oldalt az ominózus egér

Rájöttem, hogy a QC Pass minősítő matrica alá talányosan elhelyezett csavart is kissé ki kell csavarnom ahhoz, hogy bele tudjak menni az egér lelkébe. Mit volt mit tenni, átszaggattam a matricát, és hamarosan fel is tárult előttem az egerem belseje. Öt percnyi tanulmányozás után a — mérnökhöz nem méltó — lesz ahogy lesz és az ahogy esik úgy puffan elveket követve csavarhúzómmal pöccintettem kissé, hogy meglegyen a kontakt. Jó helyen, mert azt vettem észre, hogy legjobb úton haladok, és a pöccintésből kis hajlítás is lett talán, aminek az lett az eredménye, hogy perpillanat a görgetéssel semmi probléma nincs, egyedül a görgő nem röcög annyira, mint előtte, de ez meg annyira nem zavar, mert így sokkal gyorsabban lehet görögni egy-egy oldalon.

Kedvesem egere hasonló problémával küzd; meglehet, azon is pöccintek. Remélem, nem töröm szanaszét. (Egyszer ki akartam takarítani a billentyűzetét, kedveskedéből, de a benne lévő százöt billentyű százhatfelé gurult, nem úgy, mint a sajátomban, amit tökéletesen sikerült megtisztítani. Dzsunkás billentyűzettől a Mindenható óvjon bennünket.)

Nincsenek megjegyzések: