Oldalak

2008. december 18., csütörtök

Petit Chocolat

Ma csokikat kaptam ajándékba az osztályom tagjaitól, karácsonyra. Vajon honnan tudják, hogy szeretem a csokit? :-) Kaptam egy csikóhalas bonbont, ami valójában a sokak által ismert Fruits de mer, eredetileg belga fehér- és tejcsoki-keverék, imádom. De amiről mégiscsak írni szeretnék, az sok-sok apró csoki egy dizájnos dobozban. A termék neve Petit Chocolat, és a magamfajta, igényes munkára érzékeny blogger rögvest a csomagolás dizájnját is górcső alá veszi. Vajon miért ábrázol a háttérkép korabeli világtérképet? A csomagolás megfordítása után erre is fény derült.


A doboz hatfajta, elvileg különböző tájegységek jellegzetességeivel rendelkező csokit foglal magában. Ezt mindenképpen meg kell kóstolni! Kibontás után a doboz a Celebrations csomagolásához hasonlóan kínáló-tálcává alakul, amelyet nyugodtan a vendégváró asztalkára helyezhetünk, édesszájú vendégeink legnagyobb örömére. (Én nem várok vendégeket, a csokikat egyedül én kívánom elfogyasztani.)


Meg is kellett nézni és végig is kellett kóstolni az összes csokit. A kakaó változó arányban van jelen a különböző színnel jelölt csokikban. Bemelegítésként egy kis tejcsoki, pápuai módra, majd jobban belemerülve jöhet Madagaszkár (46%), Venezuela (56%), az Amazonas (60%), Ecuador (70%) és végül Trinidad (75%) íze. Isteni finomság.

Köszönöm, srácok!

Nincsenek megjegyzések: