Oldalak

2008. december 3., szerda

Hét közepi aktuális

Szorgosan nyitogatom kifelé minden reggel a kedvesemtől kapott, beszívott mikulást és csapatát ábrázoló csokis adventi naptár ablakait. Megrettentem, hogy még 21 ablakot kell kinyitnom, és itt is a karácsony. (A 24. ablak egyébként dupla akkora, mint a többi, nem tudom, hogy milyen meglepetés lehet mögötte, de nagyon kíváncsi vagyok. Minden reggel csokival indítok. Előre, egy egészséges életmód felé.) Ajándékot persze még senkinek se vásároltunk, a szűkös költségvetésből nem is nagyon lehet, de azért családunk aprótalpú tagjainak valahogy csak kiszorítunk egy kis örömdobozt. A gyereknek a karácsony tényleg legyen nagybetűs KARÁCSONY, hadd örüljenek a lurkók.

Indul a mikuláscsomagok összeállítása is, ezt Szilvi vállalta magára. Vettünk egy fél szatyor édességet, mindenféle csokikat és cukorkákat, plusz még előző hónapban betáraztunk szaloncukorból is, így aztán a jó gyerekek nálunk tutira híznak öt kilót hatodika környékén.

Ma elvertem 25.400 jó magyar forintot: megvásároltam életem első szemüvegét. Érdekes bót ez egyébként, előre fizetünk, és csak egy hét múlva kapunk szemüveget. Kiválasztottam magamnak egy megfelelő, vékony keretet (másféle szemüveget nem is nagyon tudnék elképzelni az orromon). Azt mondják, jól áll. Igazából nekem is tetszett. Többet kipróbáltam, de ez jött be a leginkább. Jövő héten kedden, tehát egészen pontosan 2008. december 9-én kezdem meg szemüveges életemet... addig még élvezem a korlátlan látómező minden örömét. Azért titokban várom is. Előre félek, hogy hányszor szédülök el az első napokban. :-) Érdekes lesz az emberek reakciója is. Kell, mert egyre többször észreveszem, hogy nem jól látok, szóval kell, kell, kell. (Sulykolom, így talán jobb lesz.) Kedvesem mosolyogva dalolászta, miután fizettünk, hogy most már nincs visszaút, hahaaaa. (Sokat vacilláltam ugyanis, hogy kell, vagy nem kell. De a múltkori vizsgálat óta tudom, hogy szükség van rá.)

Ilyen lesz a keret. CherryGlow 084 Silver/Blue

Ti tudtátok, hogy van olyan szemüvegkeret, amit középen hajlítani lehet? És azt, hogy igazán hülyén kinéző, giccses keretek csak 60.000 Ft fölött vannak? (Mer' az márkás.) Hm... mindig tanul az ember.

Életem párja tanul. Aranyosan, a szoba közepén. Körülötte mindenfelé papír, tollak, lámpa és két papucs. :-) Olyan dolgokat kell nekik a következő vizsgára tudni, hogy mi a háztartás, meg hogy mi a férfi-, illetve a női klimax. Egyébként gyermekvédelmi ügyintézőnek készül a szentem, és még olyan nagyon nem is értem, hogyan kapcsolódnak ezek a fogalmak mindehhez, de biztosan szépen le van vezetve minden. Az imént az utilitárius szóval gyűlt meg a baja, ugyanis a tananyag szövegezése valahogy hasonlít ahhoz, amit a múltkor a Kispad egyik, Tücsök és bogár című cikkében olvastam. Sajnálom most szegényt, de át kell esnie ezen. Remélem, sikeres vizsgát tesz majd belőle. Drukkoljunk együtt.

Az egeremet pedig kivágom a francba, ennek is elromlott a görgője, pedig pont azért vásároltam újat, mert a régi már használhatatlan volt. Össze-vissza ugrál a dokumentum görgetéskor, nekem meg elmegy ettől az összes hajam. Lényeg, hogy van ez is vagy 3 hónapos, fakk az összes gyártónak; hatalmas, piros, villogó és dudáló fakk!!!

Mára ennyi voltam, kérem, kapcsolja ki.

---
Azért, hogy ma is tanuljunk valamit, az utilitárius szó haszonelvűséget jelent, a haszonelvűség pedig azt jelenti, hogy minden ember célja az, hogy szenvedéseit minimalizálja, a gyönyört pedig maximalizálja, vagyis — mondhatni — mindenki célja, hogy saját (társadalomban, magánéletben betöltött) hasznosságát a lehető legmagasabb szintre emelje.

Azé' elvoltam ezzel a bejegyzéssel egy órát, csapongok, hah!

2 megjegyzés:

Endoril írta...

Jaaajj, emlékszem az én régi szép szemüveges időmre :)
Mellesleg meg nekem a 6 év alatt volt két egerem, egyik 2, másik 4 évig bírta. És még csak véletlenül sem a görgő romlott el. Valami bűzlik Kisújon :D

Thozoo írta...

Biztos a globális felmelegedés miatt van. :-)