Oldalak

2008. december 21., vasárnap

Kivi, turmix

A fene se gondolná, de a kivi magját rettenetesen nehéz eltávolítani az ember fogai közül. Tegnap este ráment erre a tevékenységre 5 perc az életemből. Most pedig azon gondolkodom, hogy akkor a magyar helyesírás szerint kivi, vagy kiwi a gyümölcs helyes írásmódja? Egyre több helyen látom sima v-vel. Mindamellett: ha azzal szívsz, hogy hámozod a kivit, és csupa mancs leszel, mire készen van, sokkal jobban jársz, ha hosszában félbevágod, és egy kávés- vagy kis fagyikanállal kikanalazod a belsejét. (A kivi héja a legjobb tálka, amit találhatsz a gyümölcsnek.) Ja, és ilyenkor télen a legjobb vitaminforrás: tízszer annyi C-vitamint tartalmaz, mint a narancs, vagy a citrom, és emellett nem savanyú, hanem isteni finom.


Nyamm!

Egyébként a gyümölcsök most nagyon mennek nálunk, ugyanis kaptam elő-karácsonyi ajándékként egy turmixgépet az én imádott kedvesemtől. (Tudom, hogy eredendően az ajándékozó és az ajándékozott szerepének fordítva kellene lennie, de már régóta nyüszítek egy ehhez hasonlóért.)

Zsssssss!

Höhö! Nagyon pöpec a gép, és azóta minden gyümölcsöt bedarálok itthon. A banánturmixot amúgy is imádom, két éve még instant megoldással próbálkoztam, de most itt van a kánaán. Éjszakára már nem merem bevállalni, de holnap igazi ananászból, mandarin levéből és különböző gyümölcslevekből kotyvasztok isteni finomat. Ha szeretnétek látni, látogassatok ide holnap is. :-)

Nincsenek megjegyzések: