Oldalak

2008. november 18., kedd

Tomb Raider Underworld

Hát, van ilyen is, hogy megjelenés előtt megkapom. Most így történt.

Tomb Raider Underworld. (C) Eidos Interactive

Ennek folyományaképpen állandóan ezzel játszom, amikor csak tehetem, és azt kell mondjam, hogy nem csalódtam. A játékmenet szuper, és bár még nem haladtam el benne messzire, mégis nagyon jól vannak összehozva a pályák és a különböző bonyolultságú logikai feladványok. Az irányítása is – egyelőre – kellemes, remélem, hogy a különböző főnökharcok sem veszik majd el a kedvemet a játéktól, mint annak idején az Anniversary-nél. Ott kegyetlenül meg kellett küzdenem a továbbjutásért, és meg is mondom én most őszintén, hogy tulajdonképpen ki nem állhatom a főnökharcokat. Inkább mászkálni és felfedezni szeretek, mint 20 billentyűt egymás után jó sorrendben összenyomkodni. :-) A játék fizikája jó, a himbálódzó hajón ide-oda guruló palack és Lara hosszú haja a vízben is egész realisztikus, bár (és ez most lehet, hogy az én grafikus kártyám hibája, de) még mindig megvannak a szokásos "Tomb Raider betegségek": a textúrákban el-eltűnő főhős-darab, a padlóba belesüllyedő láb, és hasonlók, de van megoldás erre is: nem kell megállni a játékban, és mindezeket észre sem veszi a játékos arc. Ráadásul, a manapság tök egyszerű grafikai megoldásoknak hála az én gépemen is tudok vele játszani 1280×1024-es bontásban. Betöltés alatt belassul ugyan, de azt hiszem, egy négy éves géptől ez is remek teljesítmény.

Na, ma ennyi voltam, megyek játszani. Kalandra fel!

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hatalmas TR fan lévén ehhez a bejegyzéshez ellenállhatatlan vágyat éreztem, hogy írjak.

Mindenképp ki fogom ezt a részt próbálni, de számomra az "igazi" TR meghalt a játékmotor váltással, tehát az Angel Of Darkness-nél. Számomra a Legend és az Anniversary nevetségesen könnyűek voltak az első rész már-már szadista feladványai után (például az időre záródó kapuk).

Tanár Úrnak pedig jó szórakozást a játékhoz! :-)

Thozoo írta...

A régebbi részek nekem azért tetszettek, mert nem voltak benne ezek a köcsög főnökharcok. Nem szeretem őket, de ezt írtam is. Szerintem marha jó ez a rész, nekem tetszik az újítás, bár hozzá kell tenni, hogy a Tomb Raider III londoni pályájának hangulata fogott meg engem a legjobban, illetve azt hiszem a Tomb Raider 2-ben volt egy hatalmas terem, ami hihetetlen magas volt, és mindenféle kapuk nyitogatásával lehetett fentebb (vagy lentebb?) jutni benne - azt is nagyon szerettem. Remélem, hogy ebben is lesznek emlékezetes momentumok.

FroSt írta...

Hát én az héten töltöttem le ...izé akarom mondani vettem meg :D szóvala hétvégen szeretném kiprobálni a legutolsó amivel játszottam nagyon tetszet remélem ez is hasonló élmény lesz :D. Az Anniversary nem tudtam kiprobálni idő hiányában és aztán el is lett felejtve a Legend-et nagyon élveztem ... szép is volt meg "átjöttek" helyszinek, remélem ez is hasonló kellemes orákat okoz majd.

Remélem jól megy a game :P :D Üdv!

Thozoo írta...

Tök jól megy. Néha kilépked, meg megfagy, de kb. másfél óránként. Ennek ellenére remekül szórakozom rajta, már majdnem átvittem az - egyébként demóban is kipróbálható - Thaiföldi pályát. Most egy hatalmas szobor mérlegszerű kezeivel szívok, hogy a második fénysugarat is oda vesse a naaagy-nagy kristály, ahova kell. Tök jó.

Megyek is, és folytatom. :-) Jó játékot, ha letöltötted... vagyis megvetted a szaküzletben.