Oldalak

2008. november 30., vasárnap

Az ezernapos macska

12 éve dúlt nálunk a hatalmas Tamagocsi-láz. Boldog-boldogtalan, apró kvarckijelzőn virtuális állatot nevelgetett: etette, játszott vele, és sokan még éjszaka is hajlandóak voltak felkelni azért, hogy megetessék éppen megéhező, és ezáltal lelkesen pittyegő kedvencüket. Volt, aki meglátta ebben az üzletet, és az eredeti, újra nem indítható Tamagocsiknak temetőt kreált, amiből szerzett magának egy kis pénzt. (Be kell látni, hogy műanyag elektronikus játékok temetőjét üzemeltetni nem túlzottan nagy befektetés, mégis, az ötlet volt az, ami sokat ért.)

Aztán változott a világ, Tamagocsi helyett mindenki mobilt kezdett el hordani magával, célszerű volt hát a Tamagocsikat beleszerkeszteni a telefonokba. Az első készülékek nem rendelkeztek Java-támogatással, viszont egyre többükben volt megtalálható a mobilinternet (wap), a Tamagocsik tehát a netre költöztek. Jó üzlet volt ez a szolgáltatónak, hiszen minden alkalommal, amikor a júzer meglátogatta a virtuális kisállatot, adatot forgalmazott, minden egyes etetés, játék és egyéb tevékenység újabb és újabb, képekkel megrakott oldal letöltését eredményezte, a telefonzsonglőrök meg nem győztek fizetni mindezért.

Az én szívem szerelme rajong a virtuális kisállatokért. Amikor a Pannon ölelő berkeibe tért, hogy enyhítsük a közöttünk zajló kommunikáció költségeit, rögvest felfedezte, hogy Panagocsi néven a wapon is van ehhez hasonó szolgáltatás. A Panagocsik eléggé buta, de ugyanakkor akaratos jószágok voltak: ha éhesek voltak, vagy csak egyedül érezték magukat, SMS-t küldtek a felhasználónak. Ez mindaddig nem is volt idegesítő, míg hajnal háromkor nem küldözgették állandóan azt, hogy éhesek, holott olyankor leginkább aludniuk kellett volna. Így a párom kiválasztott Panagocsijának hősi halált kellett halnia, mielőtt idegzsábát kaptunk volna.

A történet azonban itt nem áll meg: 2006. márciusában újra generálódott egy kisállat, egy Maffia nevű macska. Ő már nem Panagocsi, hanem Csimóta volt: szerettük, mert nem küldött SMS-t. Teltek-múltak az évek, új telefont is vásároltunk, de a régit, és az azon lévő korlátlan wap-előfizetést csak azért hagytuk meg, hogy Maffia tovább nevelkedjen. Egy téli időszámításra való átálláskor be is kómázott az állat, de ma, ezen a jeles napon — jól figyelj oda — ezer napos lett a macska!


Gratuláljunk Mistynek kitartó nevelő munkájáért, és a rendkívüli türelméért, barátaim! (Én körülbelül 6 nap után untam volna meg ezt az egészet, ő kicsit jobban bírja.)

4 megjegyzés:

misty írta...

Igen én egy kicsit talán tovább bírom. :-) Minden reggel azzal kezdek, hogy megetetem és játszok vele. :-) Arra várok már, hogy mikor kerülök fel az örökranglista első helyére. Sajnos most még csak a második helyen vagyok!

Penya írta...

Hehe, anno nekem is volt tamagocsim, mert miert ne. De hol van az mar :)

Penya írta...

Jade a teveclubon van egy 7 eves tevem! :)Azert az is valami

Thozoo írta...

A hét éves tevéhez innen gratulálok. :-)