Oldalak

2006. november 6., hétfő

A macska halála

Barátnőm macskája ma reggelre virradóan elpusztult. Hosszú ideje vele volt már, és a kedvesem minden nap szentelt arra pár percet, hogy együtt legyenek. Ilyenkor megetette az állatot, és nem röstellt játszani sem vele. Ma reggelre azonban megtörtént a szörnyűség: Maffia (mert így hívták a macskát) jobblétre szenderült. Még én is megsajnáltam kicsit, főleg ahogy a kedvesem fátyolos szemeivel rám nézett, miközben közölte velem a tragédiát. Azt hiszem, így utólag bevallhatom, hogy a macskával nem sokat törődtem, mindig csak barátnőm tájékoztatott arról, hogy hogyan növekszik és hogy okosodik a kis cica. Az utóbbi időben már annyira okos volt a jószág, hogy hajlott a kő-papír-olló játékra is, ráadásul kvízt is lehetett játszani vele. Szép idők voltak.

- Milyen legyen a következő? Macska vagy kutya? – kérdezte tőlem barátnőm, a telefonnal a kezében.
- Legyen kutya – válaszoltam én. Nevet választottunk neki, majd az új, tamagocsi-szerű, de a Pannonnál csak Csimótának nevezett új virtuális lény megkezdte létezését kedvesem telefonján. Remélem, hogy ő tovább bírja, mint a 247 napig élt Maffia, aki majdnem felért az örökranglista csúcsára is.


---
update: minden állatbarátnak üzenem, hogy csak a rendszer viccelt meg bennünket. Délutánra az új kutya eltűnt, és Maffia visszatért. Tisztára egy kedvencek temetője - éld át a mobilon! :-)

Nincsenek megjegyzések: