Oldalak

2007. szeptember 28., péntek

Hagymahéj-tea

Nekem új volt, és eleinte nem is hittem benne, de később a saját szememmel láttam, hogy beválik: a hagyma héjából főzött "tea", úgy tűnik, kiválóan alkalmas a hamarosan mindennapjainkba beköltöző köhögés megszüntetésére. A hagyma megtisztított héját forró vízben főzzük pár percig, majd ezt követően negyed óráig hagyjuk a levet fedő alatt gondolkodni. Kisvártatva a tea színéhez rendkívül hasonló italt kapunk, amely szűrés után ugyanúgy ízesíthető, mint a teák általában. Én ugyan nem mertem inni belőle, ínyencségem itt már megtorpan, de többek szerint is finom a lötty. Ha elkap a köhögés, komolyan kipróbálom, addig azonban csak elméleti síkú marad az ismeretségünk. És ez egyelőre jól is van így. :)

6 megjegyzés:

WiMAX írta...

Na ezt még ma kipróbálom és beszámolok róla. :)

Thozoo írta...

Nálunk a drágám szenvedett, 3-4 nap alatt rendbe vágta. :-)

Várom a beszámolót!

Jal írta...

Nálunk Édesanyám szenved/ett/ szörnyű köhögésben,ami egy nyelőcsövi idegentest eltávolítása után következett be.Kínunkban kipróbáltuk a hagymahéj teát,és láss csudát,a fullasztó köhögés megszünt,nyugodtan alszik.Kész csoda,nem hittem volna,de látom,milyen a változás.Fantasztikus,ettöl a kis héjtól,amit tud.Ajánlom bátran mindenkinek.

Thozoo írta...

Jal,

itt olvastál a hagymahéj-teáról, és azután próbáltátok ki? Vagy más forrásból értesültél róla?

Jal írta...

Helló thozoo,ez régi tapasztalat volt,valamikor falun ezzel gyógyították magukat az emberek,akkor még nem volt egészségügyi reform,most jutott eszünkbe,vagyis Anyám eszébe,és kipróbálta,ma is ivott,és jól van,néha,néha köhint egyet,de ez nem az a fullasztó krákogás,hörgés,ami előtte volt.Ma voltam vásárolni,és csak ezért vettem jó nagy fej hagymákat.Mit mondjak még,CSODASZER.A régi parasztemberek tudták mitől döglik a légy,mitől lehet gyógyulni,nem hiába ették a szalonnát vöröshagymával.Szerintem,Szia,Jal.

Jal írta...

Ja,boccs,elfelejtettem,mi pörköljük a cukrot a tea alá,úgy öntjük rá a vizet,és utánna a héjat,mézet nem teszünk bele,de az íze így sem rossz,megkóstoltam,és kellemes,finom.