Oldalak

2007. szeptember 17., hétfő

Winrar

A Szoftverszuperszájt egyes oldalain a szerzőgárda megpróbálja elhitetni az átlagfelhasználóval, hogy a Winrar nevű szoftvernek tulajdonképpen nincs semmi értelme, és a felhasználók számítógépeiről száműzni kellene azt. Számos érv van azonban, amit én ez ellen tudnék felhozni, ezek közül a legfontosabbak a következők:

  • Az általam ismert tömörítőprogramok közül a legnagyobb hatékonysággal működő, legjobban skálázható szoftver.

  • Képes arra, hogy több tömörített archívumból egy gombnyomással kitömörítse a benne lévő tartalmat. (Hasznos, ha pl. egy 24 részes sorozat mindegyik része több archívumba van tömörítve.) Csak el kell indítani, és meg kell várni a végét, nem kell mindegyiket egyenként kitömöríteni.

  • Azzal, hogy a tömörített fájlokat jelszóval láthatjuk el, illetve hogy a fájlok listája el is rejthető az archívumon belül, az egyik legkönnyebben használható titkosító alkalmazáshoz jutunk. Kellően hosszú jelszó használatával szinte visszafejthetetlenek a fájlok, a brute force módszer (vagyis az, amikor egymás után minden lehetséges jelszóval megpróbáljuk kitömöríteni az archívumot) kellően sok ideig tart ahhoz, hogy bele se fogjunk...

  • Gyorsabb és okosabb, mint a Total Commander alapszintű RAR-csomagolója. ;-)
Véleményem szerint a Winrar-nak van létjogosultsága ma is. Hogy én használni fogom még egy ideig, az biztos.

Nincsenek megjegyzések: