Oldalak

2007. március 7., szerda

Parasztreggeli

Gasztro rovatunk legújabb tagjaként a Parasztreggelit tárnám a nyájas olvasóközönség szemevilága elé, fotókkal illusztrálva. 310 forintért készítettünk meleg, laktató vacsorát, annak ellenére, hogy a gyártó már az elnevezésében is reggelinek szánja a terméket.


A termék csomagolása, azt kell mondjam, nem egy műremek, nem értő szemek könnyedén elhussannak fölötte, azonban a hamisítatlan magyaros ízek kedvelője (és itt szándékosan nem írtam azt, hogy az igazi paraszt) rögvest meglátja benne a rejtett fantáziát ugyanúgy, mint azt, hogy a csomag meglehetősen kicsi, egy embernek elegendő étel van benne, ezért is vettünk rögvest kettőt, hogy kiadós legyen a vacsora. (2 x 155 forint)

Gyorsfagyasztott kaja lévén valóban nem tart sokáig elkészíteni. Eredetileg teflonserpenyőben, olaj nélkül kellene legyártani, az azonban háztartásunkban a teflonserpenyő nem fellelhető, így maradt a jó öreg olajos megoldás. Megérte. Nem tudom, hogy milyen lehet teflonban elkészítve, olajjal azonban remek ízharmónia kavarodott össze, de ne szaladjunk ennyire előre. A csomagot kibontva felsejlenek az összetevők:


Amint láthatjuk: hasábburgonya, póréhagyma, paprika, szalonna, és igazi hagyma.

A művészet itt sem sok: a még nem felforrósodott olajba beleöntjük a tasak tartalmát, és tetszés szerint sütjük: én fedő alatt tettem mindezt, így a krumpli kellemesen megpuhult, már-már szét is főtt egy kicsikét, de ezt betudtam a termék alacsony árából fakadó minőségnek és hozzá nem értésemnek.


Fertály óra (=15 perc) elteltével az intenzív keverés miatt már lekerült a fedő, úgy sütöttük még kb. 10 percig. (Villanyrezsón, ahol kívánatos a türelem.)


Aztán egyszer csak készen lett. Leöntve róla a fölösleges olajat a sütés közben érezhető finom hagymás illat lengte be körülötte a levegőt.


Nem volt más hátra, mint elfogyasztani a csemegét. Bátran tudom ajánlani mindenkinek, igazán finom. Mivel még most készült ilyesmi először konyhánkban, ezért nem mertem vadítani, és csak némi ételízesítő és chilisbabok ízesítésére szolgáló, kellemesen csípős paprikapor került bele, de legközelebb zöldborsó és zöldbab, őrölt csemegepaprika, kicsi ketchup, esetleg egy pár pötty gulyáskrém is lesz az összetevők között.

Jó étvágyat mindenkinek, aki megpróbálkozik vele!

2 megjegyzés:

Norbie írta...

Nyam, nyam. Te aztán tudod, hogy kell az emberre az étvágyat ráhozni. :) Valószínűleg én is kipróbálom ezt a kaját. Nem lehet rossz, ha más is meg tudta enni. Hát igen, alacsony ár mellé alacsony minőség dukál ezt értve a csomagolásra. A krumpli meg a "főzéstől" ment szét. Én is így járok ha serpenyőbe az olaj és a krumpli mellé beteszek még egyéb mindent.

Unknown írta...

Kevés olajjal még finomabb,néha még tojást is ütök rá.