Oldalak

2006. november 20., hétfő

Látogatás a szerkesztőségben

Minden tévéműsorban, illetve nyomtatott, vagy elektronikus médiumnál érdekességszámba megy, amikor bemutatásra kerül, hogy vajon hol és hogyan készítik azt. Úgy gondoltam, hogy a Thozoo naplója sem kerülheti el a sorsát, lássuk hát, hogy hol is születnek a napló újabb és újabb cikkei...


Íme itt látható "az iroda", ehhez az asztalhoz ülve fogalmazódnak meg bennem azok a magvas gondolatok, amelyeket nap mint nap közlök a blogon. Szeretek ebben a sarokban dolgozni, jó kis hely. Tisztán látható a rend, ami általában itt szokott uralkodni: úgy gondoltam, hogy most, amikor az olvasók idelátogatnak se nézzen ki máshogy, mint ahogyan egyébként szokott.


Következő képünkön a szerkesztőség legfontosabb hardvereszköze foglal helyet, amely egy kivénült billentyűzet. Szegényke eléggé el van koptatva, de ennek ellenére még nagyon jól bírja a kiképzést, és várhatóan évekig velem marad - az új billentyűzeteknek nagyon sokáig tart, amíg kellemesen megpuhulnak.


A szerkesztőség élete, valamint a még meg nem jelent anyaga ezen a számítógépen foglal helyet. (Természetesen a megjelentekről is van itt egy napi mentés.) A kicsike adatai a hozzáértők kedvéért: Intel Pentium 4 S478 3.0GHz proci, 1 GB (4×256MB) dual RAM, 30+80 GB HDD, 16×DVD-RW DL, 16×DVD-R+CD-RW combo, plusz még egyéb nyalánkságok. Most két éves, de sok régebbi számítógépemmel ellentétben őt még nem akarom kihajítani az ablakon.


A külvilág felé való kommunikációt ez a kábeldzsungel valósítja meg egy lefelé 2 megabites, felfelé pedig 192 kilobites vonal formájában. (Szeretem.) A hivatali kuka is látható a képen, azt majdnem sikerült teljesen kitakarítanom, de egy használt papírzsebkendő a rend kedvéért helyet foglalt benne.

Itt készül tehát az alkotás. Örülök, hogy benéztetek. :-)

Nincsenek megjegyzések: