Oldalak

2006. augusztus 14., hétfő

Bittorrent letöltés PC nélkül

Ezt is megértük. Úgy tölthetünk torrentről, hogy szerencsétlen, a letöltésbe belefáradt PC-nk szabadságra mehet. A Terminal cikkében derült számomra minderre fény; azt kell mondjam, nagyon szerencsés kezdeményezés: egy vezeték nélküli router, ami egyszerre hét BitTorrent adatfolyamot képes kezelni, PC nélkül. Magam is eléggé nehezen kezelem a helyzetet, amikor másodpercenkénti 2-3 kilobájtos letöltési sebesség mellett töltök valamit, ami fontos, és máshonnan elérhetetlen, ezért bekapcsolva kell hagyni a gépet, akár napokra is. Sávszélesség és számítógépem kapacitásai abszolút kihasználatlanok, csak a villanyóra pörög. Az ASUS WL-700GE úgy tudja megvalósítani a PC nélküli letöltést, hogy egy 160 GB-os merevlemez is helyet kapott a burkolaton belül. Három USB 2.0 csatlakozója és 5 Ethernet portja van, így otthoni hálózatokhoz bőven elegendő.

Egyedüli elriasztó tényező a router ára lehet: mivel újdonság, és friss, megmégeddigilyennemvolt, ezért közel 77.000 forintba kerül, jobb helyeken. (Rosszabb helyeken 97 rugót is kérhetnek érte, de ne engedjétek magatokat becsapni.)

---
Illusztráció: http://taiwan.cnet.com, a linkre kattintva több tényfeltáró kép is látható

Update: időközben a Terminal honlap átalakult, és nem találtam meg rajta a cikket. Sorry, a postban elhelyezett link a főoldalra visz. (2006.09.04)

Nincsenek megjegyzések: