Hozzávalók (10 darabhoz)
- 5 db zsömle
- 1 tubus pizzakrém
- 20 szelet szalámi
- kevés dijoni mustár
- kb. 15-20 dkg trappista sajt
Elkészítése
Begyújtjuk a sütőt, így a zsömlepizzákat majd előmelegített sütőbe tudjuk tenni és gyorsabban elkészül a finomság.
A zsömléket félbe vágjuk, majd megkenjük őket pizzakrémmel.
Mindegyikre szalámit helyezünk (a változatosság kedvéért csemege- és paprikás szalámit). Egyik-másik zsömlét dijoni mustárral is elkészíthetjük, ez igen pikáns, fűszeres ízt ad a finomságnak.
A zsömlékre reszelt trappista sajtot szórunk.
Ezután a zsömlepizzákat rácsra helyezzük, majd előmelegített sütőben 3-as fokozaton kb. 15 percig sütjük.
15 perc után, amikor a sajt már kezd barnulni, kivesszük a sütőből. Nem érdemes tovább sütni, mert a zsömlék nagyon kiszáradnak. Hagyjuk pár percet hűlni.
Miután már kézzel meg tudjuk fogni, még melegen tálaljuk. (Kb. 15-20 perc alatt teljesen kiszárad, érdemes még melegében elfogyasztani.)
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Tápérték-adatok
100 gramm tápértéke:
- energiatartalom: 330 kcal
- fehérje: 15 g
- szénhidrát: 30 g
- zsír: 16 g
Egy darab zsömlepizza 60 grammos, ennek tápértéke:
- energiatartalom: 198 kcal
- fehérje: 9 g
- szénhidrát: 18 g
- zsír: 10 g
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése