Oldalak

2008. október 1., szerda

A szó nem szerepel a szótárban

T9 beépített szótár használatával írom sok-sok SMS-emet a nap folyamán, és legalább 100 alkalommal nézem végig, amint egy szó gépelése közben a telefon közli velem: A szó nem szerepel a szótárban. Félregépelésekből ered ez, illetve abból, hogy a telefon nem ismeri a szót, amit be szeretnék írni. Ez még mind nem is lenne probléma, de az üzenetet nem lehet leokézni, így egészen pontosan (stopperrel történő méréseim átlagaként) 2,3 másodpercet kell arra várni, hogy az üzenet eltűnjön, és újra lehessen gépelni. Ha csak napi 100 alkalommal nézem végig, 230 másodpercet, tehát 3,83 percet töltök életemből azzal, hogy ezen üzenet eltűnésére várok, naponta.

A Sony Ericsson azonban okos készülék: az ilyen "eltüntethetetlen" dialógus-ablakok megjelenítése a szöveg hosszától függ. Ha eredeti, angol nyelvre állítom a készüléket, a Word not in dictionary üzenet csak 1,6 másodpercig van kint a kijelzőn, megbénítva ezzel a beviteli lehetőségeket, ez napi 100 alkalom esetén 160 másodperc, vagyis 2,66 perc.

Egy perc életet nyerhetünk tehát naponta, ha Sony Ericsson telefonunk nyelvét angolra állítjuk.

---
Mindig is brit tudós szerettem volna lenni, ők végeznek hasonló kísérleteket. Az index.hu pedig megosztja azokat a néppel.

7 megjegyzés:

Endoril írta...

Tessék aludni Mester. :)

Unknown írta...

Nem lehet a szótárat valamilyen módon bővíteni?

Mert akkor nem írná ki. Az enyémen biztos nem lehet, de nem is olyan mint a tied, óccsóbb és kevesebbet tud

Thozoo írta...

Bővítve van ez, csak éppen mindig vannak olyan szavak, amiket még nem ismer. Főleg a ragozott igék okoznak neki gondot, így aztán mindig belefutok a hibába.

Nem vagyok profi még.

misty írta...

Na ezzel én is nagyon sokat szívok. :S Legalább annyit, mint Te! (Bár hozzá kell tenni, hogy egymásnak írjuk a legtöbb smst! :D)

FotoMan írta...

Én telóm Sony Ericsson...és sűrűn találkozok ezel a kedves üzenettel:D Már néha inkáb átváltok sima gépelésre, hamarabb megvan az sms:D

Thozoo írta...

Attól függ, hogy mennyit írsz: pár szavas SMS-nél nem biztos, hogy megéri a T9-et tanítgatni, de ha sok üzenetet küldesz, akkor szerintem előnyös. Csakhát néha A szó nem szerepel a szótárban...

FotoMan írta...

Hát nekem nem néha....Már jó barátok vagyunk "A szó nem szerepel a szótárban"-al:D sokszor találkoztunk ...sztem túl sokszor:D