Hozzávalók
- Másfél-két birsalma, vékony szeletekre vágva (ez lehet fagyasztott is, én ebből szoktam készíteni, persze a birsalmát ezt megelőzően ősszel én magam szeletelem kínkeserves munkával, majd zacsiban a fagyasztóba teszem)
- 5 evőkanál cukor
- Fél liter tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor (ha valaki nem szereti ennyire intenzíven, vagy nem rajong a vaníliáért, tejszínízű porból is készítheti)
- Fűszerek: fahéj, szegfűszeg
Elkészítése
A vékony szeletekre vágott birsalmákat kivesszük a fagyasztóból, egy lábasba tesszük és alágyújtunk. Kb. 5 percig olvasztjuk az összefagyott almát, aminek következtében az lassan szeletekre esik szét.
Ezt követően felöntjük annyi vízzel, amennyi még nem lepi el teljesen az almaszeleteket.
A víz hamarosan forrni kezd, ekkor ízlés szerinti mennyiségű őrölt fahéjat és szegfűszeget szórunk bele. (Határozatlanok, ill. azok, akik az ízlés szerint-et, mint mérőszámot nem tudják elfogadni, kb. egy csapott kávéskanálnyit tegyenek mindkét fűszerből.) Továbbá 2 púpozott evőkanálnyi kristálycukor is kerül a szószhoz.
A fűszereket és a cukrot jól elkeverjük, és közepes lángon hagyjuk, hogy szép lassan forrjon. Itt az ideje, hogy az előírásnak megfelelően elkészítsük a pudingot! A pudingporhoz adjunk 2-3 evőkanál kristálycukrot (én hármat szoktam), valamint a fél liter tejet és addig kevergessük, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik benne!
Az almánk a cukros-fahéjas-szegfűszeges vízben ekkorra már intenzíven forr.
Adjuk hozzá az elkészített puding-alapot!
Ezt követően lassú, de folyamatos keverés közben keverjük addig, amíg a puding el nem kezd sűrűsödni (kb. 2-3 percig fog tartani)!
Amikor a puding besűrűsödött, vegyük le a tűzről a szószt és hagyjuk állni egy pár percig. Készen is vagyunk!
Jó étvágyat! :)
2 megjegyzés:
Zoli, nagyon ügyi vagy, kipróbálom ezt az isteni szószt sült oldalashoz!
Köszi! :) Egészen biztosan passzolni fog hozzá, majd meglátod!
Megjegyzés küldése