Oldalak

2010. február 2., kedd

RE: Mondd meg tízről!

Képrészlet-keresgető játékunk eredményhirdetéséhez érkeztünk. Ebben a posztban megtekinthetitek, hogy miket válaszoltak az olvasók, illetve mi volt a helyes megfejtés. Lássuk sorban a válaszokat, és az eredeti fotókat, a feladványként szereplő képrészleteket megtekinthetitek ide kattintva.

1. kép

Megosztotta az olvasóközönséget a látott vizuális információ. Többen gyümölcsöknek vélték a képen lévő színes foltokat. A beérkezett válaszok szerint ez itten, kérem banándarabok, kiwi, zöldbab, hagyma sül a serpenyőben, szeletelt kiwi, pirított hagyma, gyümölcsös cucc. A helyes megfejtést az könyvelheti el magának, aki a zöldség-témakörben tapogatózott, az eredeti kép ugyanis:


2. kép

Többen eltalálták, hogy itt bizony szerkesztőségünk kedvenc medvéje, Megmondja A Mackó van fotózva, bár öten a fülére, ketten a farkára szavaztak. A helyes megfejtés a maci jobb füle volt, az eredeti kép:

A beérkezett válaszok, szépen, rendben: Mackó füle, megmondja macifül, maci aki mindig megmondja, illetve csak a füle bazz, plüss barnamedve feneke, maci farok, maci füle, maci füle/farka.

3. kép

Bizony-bizony, nem könnyű felismerni a zsíros erdélyi szalonna csücskét, de a rá érkezett tippek mégiscsak vérlázítóak: erdélyi szalonna darab, madáreleségnek kiakasztott havas szalonna, csőregefánk, agyonzsírozott húsdarab, rántott hús? (ahhoz elég zsíros) vagy hóban felejtett pléd, lángos, derelye. Az eredeti kép:


4. kép

Nyálkás-undorító képrészlet, holott az egyik legnépszerűbb eledel fotografikus darabkáját láthatta a nyájas szemlélődő. Ti ezt mondtátok: sajt a hamburgeren, mézes gyümölcssaláta, sajtos lecsó, körte, vmilyen kaja baracklekvárral töltve, gyümölcstorta, sajt ketchuppal, gyümölcsös cucc 2.0. Valójában ez sajt, ketchuppal, avagy egy sajtburger kalap nélkül.


5. kép

Ez a feladvány könnyűnek bizonyult, legtöbben eltaláltátok, hogy tejszínhabról van szó. Azért volt, aki gombának, gesztenyepürének, madártejnek vagy tejfölnek nézte. Az eredeti kép:


6. kép

Erről a képről minden játékos eltalálta, hogy valami hideg, zord dologról van szó. Valójában amit a képen láttunk, azok fagyos hópelyhek, erős nagyításban. A beérkezett megoldások a következőek voltak: szőrhó, jég, tóparti dér, járdaszegély, hópehely közelről fényképezve, jégcsapok a földön, zúzmara, ici-pici hóvalamik.


7. kép

A lyukas fémlemez minden játékos fantáziáját megmozgatta. Volt, aki ezt, volt, aki azt látta benne, de azért azt valahogy a legtöbb résztvevő érezte, hogy konvektorról van szó. Bizony, a kép egy konvektor-rácsot ábrázol. Ez azonban nem akadályozott meg senkit abban, hogy vezetékes telefonnak, netán PC-szellőzőnek nézze a képen látott objektumot. Az eredeti kép:


8. kép

A képet látva sok mindenkiben felmerülhetett, hogy wtf, de hiába nyújtogatta az egyszeri játékos a nyakát, úgy sem jutott közelebb a megoldáshoz, ami nem más, mint üvegpoharak egymás mögött. Volt, akit olyannyira elbűvölt a látvány, hogy a következő megoldást küldte: "gáztűzhely rózsát meggyújtva, az így keletkezett meleg levegő áramlása". Hát köszönjük, gyönyörű definíció. :-) Egyébként volt még vízcsepp, ásványvíz, ásványvizes palack, de olyan játékos is volt, aki eltalálta, hogy két üvegpohár volt egymás mögött. Érdemét csak az csorbítja, hogy jelen volt, amikor a kép készült. :-)


9. kép

Ezt a fotót egy utazás során készítettem: valakinek nem ízlett a szendvicsébe pakolt kígyóuborka, és annak egy szeletét akkurátusan a vonat üvegére csettintette. Az pedig ott maradt és ingázott Budapest és Záhony között. Érkeztek jó tippek és megmosolyogtatóak is. Sorrendben: uborka a vonat ablakán, koszos ablak, száradt uborkaszelet, gané az ablakon, vonat ablakra szétnyomott rágó, rohadtuborka. Az eredeti kép, ímhol:


10. kép

Na, hát ez nagyon nem ment. Azt kell mondjam, alig egy-két ember találta el a megfejtést. A legtöbben leragadtak a konvektornál, és radiátortartónak, vagy konvektorajtónak, netán reteszzárnak titulálták a kivehető szúnyoghálót tartó fém karmokat, amit csak azért fényképeztem le, hogy tavasszal, amikor a szúnyogháló visszakerül a helyére, tudjam, hogy hogyan kell bepöccinteni. Megoldások: nem tudom :-), drótüveg, bukócső, kapu, ablakra szerelhető szúnyogháló, konvektor, ajtóretesz zár, radiátortartó. Szerintem a "nem tudom" nyert. :) Az eredeti kép:


A Thozoo naplója szerkesztősége mindenkinek köszöni a játékot, reméljük, hogy jól éreztétek magatokat és jól szórakoztatok a megfejtések sokszínűségén (mi igen). :-)

Nincsenek megjegyzések: