Oldalak

2010. február 22., hétfő

Kétezertízben

A telefonomban újra kell írnom az összes születésnapot. Ez önmagában is eléggé megterhelő, mivel minden egyes kontaktnál ki kell törölnöm a születésnapot, újra fel kell vennem a születésnapot, megjeleníttetni a naptárban, beállítani hogy melyik nap hány órakor jelezzen... és ez újra és újra minden embernél. Persze azt nem látom, hogy kinél van beállítva születésnap, vagy ismétlődő találkozó, így minden egyes kapcsolatot külön meg kell nyitnom. Kérdezem én, hogy 2010-ben miért nem lehet megoldani azt, hogy egyik telefonról a másik telefonra átküldött kapcsolat-listában a születésnap az születésnapként látsszon, és ne ismétlődő találkozóként, ami a születésnapot megelőző nap 23.45-től tart a születésnap éjszakájába nyúlóan 23.45-ig?

A Windows 7-ben a Hangrögzítővel nem lehet tömörítetlen wave fájlba rögzíteni a hangot. Lehet viszont Windows Media Audioba. Nem tudom, hogy a Microsoftnak mi a célja ezzel, talán a Windows Media Audio formátum elterjesztése. Vagy fogalmam sincs. Kérdezem én, hogy 2010-ben miért nem lehet megoldani azt, hogy egy hangfájl rögzítésekor ki lehessen választani, hogy milyen formátumba történjen a rögzítés? Nem hinném, hogy komolyabb programozói feladat lett volna ezt megoldani. Miért kell nekem külön hangrögzítő programot beszereznem azért, hogy tömörítetlen wave fájlba tudjak hangot rögzíteni?

Valakinek van valami nyűgje, ami a "Miért nem lehet 2010-ben már megoldani?" kategóriába tartozik? Írjatok kommentet és panaszkodjatok!

3 megjegyzés:

Milan írta...

Nekem több is van!
1. Miért van 2010-ben még mindig áramszünet? (vannak országok, ahol már a fogalmát is elfelejtették)
2. 2010-ben miért kell még mindig az önkormányzatra járkálni ilyen-olyan dolgokkal, mikor máshol már ezek nagyrésze elektronikusan zajlik?
3. 2010-ben az egyetemeken miért inkább szájhagyomány útján terjed az infó, ahelyett hogy az elektornikus rendszereken keresztül üzennének? (Neptun, ETR) Neem, minek az? A legtöbb tanár, legalábbis errefelé imád csak úgy fű alatt szólni, aztán vagy eljut az információ az emberhez, vagy nem.
4. 2010-ben miért késnek a vonatok Illetve miért kell szinte kimenteni, mert beragad a hóba? Nem hiszem el hogy ilyen béna a MÁV.
5. Miért van az, hogy a régi izzók sokkal jobban világítottak, de ezek az újabb fajta energiatakarékos ...-rok feleannyira sem, mellesleg hullaház hangulatot varázsolnak a szobából.
6. Azt sem hiszem el, hogy állandóan megy a fesztivál az űrrepülés körül, hogy jajj megint leszakadt vmi tömőanyag, jajj levált egy csempe. Komolyan mintha visszafele fejlődnénk ilyen tekintetben. És milyen érdekes 2010-ben sem jutott újra ember a holdra.
7. Ez nem csak 2010-re vonatkozik, de miért van az, hogy a mai modern embert élete során megszerzett "papírjai" kategorizálják?

Ennyi jutott eszembe.

Thozoo írta...

1. Áramszünet azért van, hogy véletlenül se érezd jól magad. Meg azért, mert a villamos hálózatunk bizonyos alkotóelemei olyan régóta szolgálják már a lakosokat, hogy szerintem csoda, hogy csak ennyiszer van áramszünet.

2. Van már fantasztikus ügyfélkapu, amin mondjuk a negyedét sem lehet elintézni annak, amit egy önkormányzatnál igen. Persze az ügyfélkapu regisztrációjához is be kell menni a hivatalba. :-) Nincs jelentősége. Azért, mert a magyar ember függ a papírtól, és egy személyi igazolvány újraigénylés egy fiatalabb erdő kiirtását vonja maga után, annyi papírt kell aláírni. Pedig elég volna egy ujjlenyomat egy digitális rendszerben.

3. Na, ez nagyon jó kérdés. Nálunk azért elég jó az információmozgás a neten, meg aztán itt különböző levelezőlistákkal meg hasonlókkal lehet segíteni a dolgon, de ez igaz… nagyon jó a felvetés, a legfontosabb dolgokat az ember mindig a csoporttársaitól tudja meg.

4. De, ilyen béna. Mindamellett itt is az van, hogy én, amikor 1994-ben elkezdtem jelenlegi városomba járni, mint középiskolás diák, akkor is ugyanazokban a kocsikban utaztam mint ma, és már akkor is vagy 30 évesek voltak. Szóval van műszaki állapot, annak örüljünk, ha menet közben nem siklik ki.

5. Azért, mert a régi izzók, bár fogyasztottak rendesen és az elfogyasztott energia nagy részéből hőt csináltak, azért volt bennük anyag. A mai energiatakarékos izzók fluoreszcens fénye (ld. fénycső) soha nem lesz olyan meleg és barátságos, mint a régi izzóké. Sajnálom, ha teljesen eltűnnek.

6. A Holdra utazás kérdése már bennem is felmerült.

7. Azért, mert az egész világ rohan. Mindenki rohan valami felé, amit úgysem ér el soha, hiszen teljesítetlen vágyai még a leggazdagabb embernek is vannak. Ebben a rohanásban pedig nincs idő mindenkit (senkit) egyenként megismerni. A papír, mint a pénz, általános mérőszámmá vált. Van papírod? Nincs, viszlát. Én ugyanebben a cipőben járok: mesterfokozatom megszerzése után ugyanazt fogom csinálni, mint eddig, csak most éppen nem érettségiztethetek (=nem tehetek fel kérdéseket, amiket nap mint nap csinálok felelés keretében), ha pedig meglesz a papírom, akkor meg majd igen.

Milan írta...

Eszembe jutott közben még egy fontos, amit mostanában én személyesen tapasztalok: Állandóan pontatlanul viszik be mindenhová az adataim. Egyetemen, szállásfoglalásnál, bankban, akárhol. Legtöbbször a nevemet írják el sorra, de nem értem mi olyan bonyolult, mikor mindig lebetűzöm. Újabban azonban szabályszerű frászt kapok. A kedves otp bank a nevemet is elírja, és újabban a lakcímemet is. (szerintem az email címem is el van írva, mert sosem jött még rá semmiféle otp-s levél,s e marketing, se semmi) Ez engem nagyon idegesít, értem én, hogy az öreg "trottyoknak" is kell munkát adni, szép dolog ez, de mikor épp az ő figyelmetlenségeik miatt totál pontatlan adatok miatt kell visszaülni a váróba, az elég kellemetlen. Ugyanez van a kórházban is. Öreg, lassan nyugdíjas, alulképzett asszisztensek ténferegnek a számítógép előtt, és mint a sas, köröznek egyet a billentyű felett, mielőtt lecsapnak rá. És még mindig így is tele van mindenféle elírással a legtöbb leletem, a magyar nyelvtan teljes mellőzésével egybekötve.
"gyógyszert szed" helyett gyógyszert szad", és hasonlók. Ráadásul az ilyen asszisztensek nagyon lassan ggépelnek, és mint már mondtam, nagy hibaaránnyal, kérdem én, 2010-ben miért nem lehet normálisan átképzeni őket, tán még az ellátás is gyorsabban haladna. Én múltkor úgy voltam benn 10 percig, hogy abból 4 perc vizsgálattal telt, a maradék 5-6 perc pedig azzal, hogy az asszisztensre vártunk, hogy végre kinyomtassa a gondosan megírt leletet.