Oldalak

2009. április 27., hétfő

Heti aktuális

Ma játszottam fél órát az Egyetlen-És-Eredeti Prince of Persia-val. DOSBox-szal emulálva is feledhetetlen élmény ez, még akkor is, ha a negyedik pályán meguntam hirtelen az egészet, pedig bennem volt a szilárd törekvés, hogy tovább megyek. (Megyek is egyébként a post megírása után, mert gonosz, nem istenfélő emberek megoldották, hogy billentyűkombinációval is lehessen szintet váltani ebben a több mint 20 éves játékban. És ne teljen az idő sem. Csúnya dolgok ezek, na.)

Na, de miről is akarnék itt ma előadást tartani, Heti aktuális rovatunkban?

Igazából arról akartam írni ma, hogy vajon miért zöld a banklámpák búrája. Ez a keresés azonban legalább annyira bonyolultnak bizonyult, mint az ECDL vizsgák felújított 7. moduljában a keresési feladatok. Ott is kérdeznek olyan dolgokat, hogy égnek áll a hajam tőle. A lényeg, hogy a lámpabúra színére nem kaptam választ egyetlen internetes fórumon sem, viszont jókat röhögtem a gyakorikerdesek.hu véletlenszerűen kidobott kérdésein. :-) (Érdemes egy párat végigkattintani.)

A banklámpára visszakanyarodva: mindez csak onnan jutott eszembe, hogy frissen bemountolt íróasztalunkra egy pontosan ilyet szeretnék. Tetszik a maga aranyszínű, megmunkált szárával, és a ragyogó zöld búrájával. Eleganciát sugároz. Azt hiszem, hamarosan meglepem magam eggyel, és ez alatt fogom az általában rendkívül sikeres elméleti dolgozatokat javítani.

A kedvesem is szokja az új asztalt, jelen pillanatban a Bejeweled Twist-tel játszik. Hadd hozakodjak elő az egyik legjobb eredményével, és fényezzem őt a nagyközönség előtt: 5 perces (Blitz) játékmódban 640625 pontot sikerült elérnie. Aki már játszott a játékkal, az tökéletesen érzi, hogy ez bizony már függőség.


Mit is mondhat még az egyszeri blogger a népnek, azon túl, hogy jelen gazdasági helyzetünkben már-már a teljes lemondást fontolgatja? Sűrű hetünk lesz, azt hiszem, de tele lesz minden jóval. Csillogó szemmel nézek a közeli jövőbe, és elszorul a torkom, barátaim. Főleg ha a telefonomra nézem, és a dugig megtöltött Teendők listáját böngészem... Annyi mindent kellene csinálni, és annyira nincs semmihez sem kedvem.

Így hát... Prince of Persia-ra fel!

3 megjegyzés:

misty írta...

Köszi, hogy írtál rólam! Ari vagy! ;-)

Thozoo írta...

Hát na, jóhogy írok, jóhogy. :-)

misty írta...

:-) Köszi! :-)