Ángyom kedvence
Hozzávalók:
- 1 kis fej hagyma
- Kevéske étolaj
- Kb. 10 dkg kolbász (friss, omlós)
- 2 tojás
- Pár dekagramm sajt a díszítéshez
- Ínyenceknek darált, piros csemege (vagy csípős) paprika, valamint egy csipet majoranna, esetleg szárított petrezselyem
A tojásokat felütjük, és egy kis tálban a rántottához hasonló módon felverjük, csipetnyi majorannával ízesítjük. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk (esetleg karikákra szeljük, ki hogyan szereti), majd kevés olajon üvegesre pirítjuk. Ezt követően az omlós kolbászt a hagymára terítjük, kis ideig, kevergetve sütjük. Amikor elegendő zsírt engedett, ráöntjük a két tojást, és szintén rántottához hasonló módon, kb. 5 perc alatt elkészítjük. Tányérra halmozzuk, majd reszelt sajttal körbehintjük, csipetnyi piros paprikával, illetve szárított petrezselyemmel díszítjük.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése