Oldalak

2007. április 26., csütörtök

Djuice Stop

Nem kicsit rágtam be mobilszolgáltatómra: 2007. május 3-án eltűnik a Pannon kínálatából a djuice nonstop SMS csomag. Az a csomag, amellyel tetszőleges számú SMS-t küldhettünk 3070 Ft-ért, hálózaton belül. Azt gondoltam, hogy - mint más szolgáltatásnál - azok, akik még rendelkeznek a szolgáltatással, "változatlan feltételekkel tovább használhatják azt", és tulajdonképpen nem is tévedtem nagyot. A feltételek ugyanis változatlanok, csak egy valami változott, a szolgáltatás ára. A Pannon ugyanis ezentúl 3070 Ft helyett 4900 Ft-ot kér a szolgáltatásért (59,6%-os drágulás), ami azért komolyan gondolkodóba ejtheti az embert azt illetően, hogy valóban szüksége van-e erre a szolgáltatásra. Feltételezem, hogy sokak azonnal lemondják. Hogy ezzel a Pannon saját hálózata tehermentesítését akarja-e elérni (nem hinném, hogy megborítaná a szervereket ennyi SMS), vagy csak egész egyszerűen az üzletpolitika diktálja ezt a döntést, nem tudom. Csak azt látom, hogy mióta 2 év hűséget esküdtem, kicsit a dolgok egyre rosszabbak lesznek. Annyira egyszerűsítik a tarifákat, hogy nincs már miből választani, eltűnnek azok a díjcsomagok, amiknek az ár/érték aránya megfelelő volt számomra (djuice), és maradnak a sokatfizetős-semmitnemkapós csomagok, amiket pedig nem akarok a sajátomnak tudni. Rohadt drága már a wap és a mobilinternet (pedig egyre olcsóbb is lehetne), ezeknek hasznát is venném. Visszasírom a zöld-sárga Pannon korszakot, amikor még másodperc alapú beszélgetés, olcsó SMS volt a menő: mára mindez megváltozni látszik.

A djuice, mint tarifacsomag is megszűnik május 3-tól. Helyette itt van a djuice számlás 10 csomag, amely 3900 Ft havidíjért 29 Ft-os beszélgetést ígér bármikor, bárhova, és 10 Ft-ba kerül az SMS. Még mielőtt bárki is megörülne neki: havidíja csak belföldi SMS küldésére használható fel, a beszélgetések és mms-ek a havi díjon felül számlázódnak, szóval annyira azért nem örvendetes a dolog. Nézzetek szét, mielőtt tarifacsomagot váltotok.

(Zárójelben jegyzem meg a végére, hogy a djuice márka kicsit afelé tart, mint annak idején a szintén Pannon márkaként ismertté vált Bee (bi-bi-bíí) tarifacsomagok: rövid idő elteltével teljesen kihaltak. Remélem, hogy a nekem kitalált djuice, ami főként az írott kommunikációt (sms, mms, wap, mail) helyezi előtérbe, nem fog eltűnni a süllyesztőben. Mert akkor már nem lesz hova menekülni...)

5 megjegyzés:

bigboss0 írta...

Helló!

Én meg most hallottam, hogy olcsó mobil internetet akar a Pannon. Szerzôdéses telefon szax. :-)

monnyonle...

Szilard írta...

Szia Thozoo
Te jelenleg használod a djuice Nonstop szolgáltatást?
Szilard

Thozoo írta...

Szia!

Én számlás előfizető lettem, és egy idő után, amikor megszűnt a nonstop, és a meglévők igénybe vehették havi ötezerért, már sok volt két telefonra a havidíj+a nonstop+a wap, így aztán most djuice számlás10 csomagban vagyok, aminek 3900 forintos havidíja 10 ft-os SMS-ekre fordítható (tehát havi 390 SMS-re redukálódott a korlátlanság.) Sajnos a hívások a havidíjon felül számlázódnak, még akkor is, ha egy üzenetet sem küldök el adott hónapban. De olyan soha nincs, sőt, általában túllépem a 390-et. De azért szépen meg lehet szokni ezt is, főleg, ha mellette e-mail kliens is van a telefonban, és SMS helyett e-mailt küldök. Aztán megcsörgetem a felet, aki a levelet kapta. Ő pedig tudja, hogy miért csörgetem. Így sokat lehet spórolni.

Thozoo írta...

Mindent megírtam, csak a konkrét választ nem: nem használom jelenleg a csomagot. Talán az előző kommentből is kiderül, de így a biztos.

Szilard írta...

köszi akkor továb keesgélek
Sz.