Oldalak

2007. április 21., szombat

Ángyom kedvence

Íme a mai költségkímélő, gyorsan elkészíthető vacsoratippünk főzőcskézőknek:

Ángyom kedvence

Hozzávalók:

  • 1 kis fej hagyma
  • Kevéske étolaj
  • Kb. 10 dkg kolbász (friss, omlós)
  • 2 tojás
  • Pár dekagramm sajt a díszítéshez
  • Ínyenceknek darált, piros csemege (vagy csípős) paprika, valamint egy csipet majoranna, esetleg szárított petrezselyem
Elkészítése:
A tojásokat felütjük, és egy kis tálban a rántottához hasonló módon felverjük, csipetnyi majorannával ízesítjük. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk (esetleg karikákra szeljük, ki hogyan szereti), majd kevés olajon üvegesre pirítjuk. Ezt követően az omlós kolbászt a hagymára terítjük, kis ideig, kevergetve sütjük. Amikor elegendő zsírt engedett, ráöntjük a két tojást, és szintén rántottához hasonló módon, kb. 5 perc alatt elkészítjük. Tányérra halmozzuk, majd reszelt sajttal körbehintjük, csipetnyi piros paprikával, illetve szárított petrezselyemmel díszítjük.



Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: