Oldalak

2013. január 28., hétfő

Újra támad az utca népe

Majdnem napra pontosan két éve volt, amikor koponya-CT leletek és filmek landoltak az udvarunkon. Akkor egy kicsit meg is borzongtam azon, hogy az utca népe miket be nem dobál hozzánk. Fel is merült a kérdés: mi jöhet még? Azóta volt egy fél szál füstölt kolbász a járdán, amit a szomszédunk talált és amit Paplan macska rendkívül jó szájízzel fogyasztott el napokon keresztül. Ma pedig egy kicsit tovább megyünk.

Reggelre leesett a hó, és ahogy munkába haladtam, felfedeztem egy érdekes buckát a járda mellett, aminek akkor nem tulajdonítottam különösebb jelentőséget. Aztán hazafelé jövet az olvadásnak köszönhetően egyre inkább kirajzolódott, hogy szemetelésre hajlamos embertársainknak mi húzta annyira a zsebét, hogy feltétlenül a járda mellett kellett, hogy eldobják azt. Íme:

A járda mellett hever, a hóban

Így van, pontosan. Jól látjátok. Ez, barátaim, nem más, mint egy szebb napokat megélt, békebeli 17"-os CRT monitor, aminek úgy látszik már senki nem vette semmi hasznát, ezért így a járda mellé lökték a szerencsétlen berendezést.

Nem fut már a képernyővédő

El nem tudom képzelni, mi lehet az az ok, ami miatt valaki úgy dönt, hogy egy monitort dob el az utcán, ami darabokra törve várja a sorsát az olvadó hóban. Érdekes ugyanakkor, mert ez a monitor pontosan ugyanolyan, mint amelyek pár éve iskolánk egyik számítógéptermében voltak... lehet, hogy csak véletlen?

Nincsenek megjegyzések: