Oldalak

2013. január 5., szombat

Vörös világ

Délelőtt lemostam a kocsit, mert úgy nézett ki, mint valami fötret. Még a karácsonyi retek terpeszkedett az elemein, így illő volt már szivacsot ragadnom, hogy egy kicsit átdörgöljem a gépjármű testét, előcsalva ezzel a gyönyörű metálkék árnyalatokat. Ezzel a meggondolatlan húzásommal természetesen meg is alapoztam, hogy estére eleredjen az eső. A modern ember nem esőtáncot jár, ha azt akarja, hogy szakadjon az égi áldás, hanem lemossa a kocsiját. Persze, hozzá kell tenni, legtöbb esetben semmi szükség nincs az esőre, de az akkor is jön, ha akarjuk, ha nem.

A mai naplemente gyönyörű, vörös fénybe burkolta a város amúgy is téliesen rideg, szürke világát. Nem csak a nyugati oldalon, hanem mindenfelé izzott a környék. Majdnem 10 percig élvezhettük a lángoló színeket, amelyeket – természetesen – megosztunk itt az olvasóközönséggel, hátha valaki lemaradt eme ritka jelenségről.

Vörös felhők kúsznak az égen


Az udvar teljesen piros


A víztorony fölött tornyosuló rozsdabarna és lángvörös felhők

Most meg már sötét van és esik az eső. Véget ér lassan a januári tavasz és helyét átveszi az ősz. Csak a télnek nincs nyoma.

Nincsenek megjegyzések: