Oldalak

2008. január 20., vasárnap

Káros az egészségre

A Webisztán 11 nappal ezelőtt írt arról, hogy a blogolás káros az egészségre (de nekem még csak most volt annyi időm, hogy végigolvassam, mit is írt). Egy cikkre hivatkoznak, amely Om Malik (elismert tech-újságíró) vélhetőleg túlzottan sok blogolása által bekövetkezett szívinfarktusát járja körül.

Nem mondom, hogy a blogolásban nincs stressz és izgalom, de ha van is, szerintem egészséges. Persze ez is attól függ, ki milyen szinten űzi. Én például megőrülnék, ha napi tíz postot kellene írnom, kötelezően. Felvéve a ritmust, ez a naponta-kétnaponta egy darab bejegyzés tökéletesen elegendő, minden ezzel kapcsolatos igényemet kielégíti, és ráadásul nem is fárasztó. Ha fáradt vagyok, nem blogolok, ha meg dühöng bennem az életkedv, akkor írok egy pár sort. Ennyi a titka.

A jövő halálneme: szívinfarktus blogolás miatt.

El nem tudnám képzelni azt, hogy a blogolásból éljek. Igazából nincs is olyan téma, amiben újat tudnék mutatni. Minden elképzelhető témában vannak már tematikus blogok, amik a legjobbat nyújtják, nem kell melléjük kíséret. Éppen ezért nem állok be az informatikát boncolgató blogok népes táborába. Pedig arról tudnék írni - a probléma csak annyit, hogy minden, amit tudok, megíratott már előttem. A legtöbb magyar tematikus blog is csak a nemzetközi forrásokban csemegézik, és azokat fordítja le nekünk, angolul (annyira) nem tudóknak.

Azért MiZY próbálkozására kíváncsi leszek, már nagyon várom, hogy beinduljon az oldal.

Nincsenek megjegyzések: