Oldalak

2011. augusztus 12., péntek

Nyíregyházi Állatpark

Régóta készültünk már, de idén nyáron végre eljutottunk Nyíregyházára és megnéztük a méltán híres Vadasparkot. Azért mondom, hogy méltán híres, mert emberrel nem találkoztunk még, aki azt mondta volna, hogy egy unalmas vacak az egész. Mindenki azt állította, hogy egy napot nyugodtan szánjunk rá, mivel egyáltalán nem unalmas, látnivalóban gazdag és hatalmas területen fekvő parkról van szó.

Azt kell mondjam, hogy le voltam nyűgözve. Már azt követően, hogy beléptünk rögvest fókákat láttunk úszni oldalról-alulról, az átlátszó medencében. Ez megfogott bennünket igazán, azt sem tudtuk, hogy merre induljunk el. Látogatásunkat a Zöld Piramis nevű helyen kezdtük, aminek alsó szintjén "Ócenárium"-nak nevezett, a Tropicariumhoz igen hasonló hely található. Ennek hatalmas méretű medencéiben (akvárium) igencsak lenyűgöző, drabális nagy halakat láttunk, el is csodálkoztunk egyiken-másikon. Azért kedvencem, a bohóchal, itt is volt. :) A piramisban egyre feljebb és feljebb jutottunk. Elcsodálkoztunk a hatalmasra megnövő banánfákon, pálmaszerű növényeken, amik egészen az épület tetejéig értek, igen remek hangulatot teremtve a 90%-os páratartalmú légben.

Rövid reggeli után megnéztük a fókashow-t, ahol Alf, Leon és Gino produkálták magukat, igen ügyesen. Hozzá kell tenni, hogy egy kb. 15-20 perces produkció alatt annyi kis halat megettek ezek a jószágok, hogy az idomárok alig győzték dobálni nekik. Enélkül természetesen nem voltak hajlandók produkálni magukat. Ettől eltekintve is édesek voltak. Sajnos elég rossz helyet sikerült kifogni, nem nagyon láttunk semmit, de a kamerát magasba tartottam és itthon azért egy rövid videót sikerült összevágni abból, hogy mi is történt ezen az eseményen. Íme:



Ezt követően szabad bóklászást tartottunk, ami órákon keresztül tartott. A különböző kontinensekre tagolt parkban rengeteg állatot láttunk. Legtöbbjüket közvetlen közelről. A veszélyes ragadozókat nem csak rácsokon, hanem üvegen keresztül is megcsodálhattuk, így például páratlan felvételeket készíthettem az élőben életemben először látott fehér tigrisről, illetve egy műanyagvödröt tépő jegesmedve vízszint alatt és fölött lévő részeiről. Ezen többet röhögtünk, mint a fókashow-n, úgyhogy muszáj vagyok ezt is egy videóval bemutatni.



Azt kell mondjam, hogy ez a vadaspark igencsak szépen össze lett hozva: gyönyörű a környezet, az állatok egészségesek és szemmel láthatóan jó kedvűek, talán csak a csimpánzok ábrázatán látszott némi "marhára unom magam" kifejezés, de ők mindig marhára unják magukat látszólag. A többiek azonban vígan játszottak a számukra ügyesen, árkokkal, kis folyókkal elkülönített helyeken.

A park térképe

Élmény, azt mondom én. Nem is lehet igazán szavakban leírni azt, hogy mennyi minden látható ebben parkban, így egy újabb, 9 perces videóval foglaltam össze a rengeteg aranyos állatot és lélegzetelállító látnivalót. Aki szereti az állatokat, érdemes megnéznie az alábbi kisfilmet:

Nincsenek megjegyzések: