Oldalak

2011. augusztus 26., péntek

Rekkenetes időjárás

Az utolsó nyári hétvége következik. De még milyen nyári! Az előrejelzések szerint olyan szinten nyári, hogy mindannyian az aszfaltra fogunk olvadni, ha kimerészkedünk a lakásból. A szerkesztőségen belül igen kellemes, 30 fokos hőmérséklet uralkodik. A különböző asztali- és álló ventilátorok egész nap foglalkoztatva vannak, semmi szín alatt sem unatkoznak. Odakint meg sorra dőlnek meg a melegrekordok, se vége se hossza ezeknek a kimerítő, forróságban eltelt napoknak.

Odakint is rekken rendesen. Az ajtó nyitásával hirtelen forróság üt orcán s ezáltal bír a bent maradásra. Szegény Grizzli macska is menekülne befelé, egyre otthonosabban érzi magát lakókörnyezetünkben. Én meg nem győzöm űzni kifelé. Nem nagyon tud mit kezdeni ezzel a hirtelen jött hőséggel ő sem. Megbolondul! Tegnap reggel az ablakpárkányon korzózott, amit soha nem szokott, rá akart gyújtani. Egyébként a nap nagy részében 1 méter hosszan kinyúlva próbálja hűteni a szőrmés kis macskatestét a rusztikus betonjárdán, de általában nem jár sikerrel. Ide-oda járkál, nem találja a helyét – éppen mint mi, emberek.

Biztonsági kameránk felvételén jól látszik, ahogy a bikolor macska a dohányneműre kíván rákapni

Egy másik állásból jól látszanak az öngyilkossági kísérlet első jelei

Azt hiszem, hogy ilyen időjárásban fantasztikus lesz mindenkinek utazgatni hétvégén. Klíma nélküli autóban öngyilkosság próbálkozni bármivel is, az ember agyvize felforr. A gumi az aszfalthoz ragad, szóval megállni sem érdemes, csak nyomni neki nagy gázzal, hogy legalább az ablakon becsapó szellő okozzon olyan érzetet, mintha itt tényleg jó idő lenne. Az öreg Toyotában sincs klíma, éppen ezért igencsak bele fogunk sülni, de nem baj: a hétvégi kalandért minden áldozatot hajlandók vagyunk vállalni.

Hirtelenjében ennyit tudnék mondani Yonderboi: People always talk about the weather c. zeneművétől inspiráltan. Kellemes agyfelforrós hétvégét kívánok mindenkinek! Macskák és kutyák előtt friss hideg víz legyen, mer' leforognak, aztán egyedül maradtok.

Nincsenek megjegyzések: