Oldalak

2007. július 17., kedd

Hőségriadó

Megfekszek ettől a melegtől. Nem elég, hogy egész nap szakad rólam a víz, a lakásban 36 fok van, kint sem jobb a helyzet: a tetőn, ami alatt lakunk, simán megsülne a tojás. Nincs egy hűvös hely, ahova menekülhetnék. Egyedül szerencsétlen ventillátorunk próbál meg küzdeni a hőség ellen azzal, hogy kavargatja a levegőt, de hűteni persze ő sem tud rajta, így aztán szuszogunk, mint a hasas patkány. :-)

A hőséggel egyenes arányban a kreativitásom is csökken. Nincs semmihez hangulatom, még a számítógép elé se szeretek leülni, pedig ott azért elég jól szoktam magam érezni. A rettenet melegben aludni sem tudok, minden órában ébren vagyok, és figyelem, hogy hogyan haladnak előre a percek a digitális kijelzőn.

Lemértem a tető hőmérsékletét, összefoglaltam egy rövidfilmben, tessék:


Várom az enyhülést, de a mindentudók szerint hetekbe telhet, mire hűs zápor áztatja a földet. Így tűrünk.

2 megjegyzés:

Norbie írta...

Ez durva. De nálunk se jobb a helyzet a felső szinten. Idelenn még valahogy elviseljük a meleget, de odafenn. Az valami katasztrófa a ventillátor szabályosan perzselő meleg levegőt fúj. Idelent 29 fok van most 19:46-kor, 14:00-kor 31 fok volt. Fentre fel se merem vinni a hőmérőt mert szétdurranna, biztos van vagy 45-50 fok odafönn, és ott szoktam aludni. Jöhetne már egy eső. Azt se bánnám, ha lenne egy hatalmas vihar. Csak lenne már hűvös.

Thozoo írta...

Jól jönne még ebből egy kevéske, majd valamikor november-december tájékán. Kár, hogy nem lehet zsákba rakni, mint Rátóton a fényt. ;-)