Oldalak

2006. december 4., hétfő

Nomád életmód

Nagyon dolgoztak az utca végén, egy villanykaróról vettek (vágtak) le dolgokat, hullott a vas és a kerámia, majd valami újabb egységet helyezhettek fel - hacsak az egész karót ki nem vágták. Így az egész utcában nem volt áram; az iskolában sem. Ez nem okoz gondot akkor, ha magyar-, vagy mondjuk matematikaóra van. Igaz, hogy sötét van, és kissé hidegebb, mint a megszokott, de azért még lehet tanítani, és felolvasni, számolni...

De mi a helyzet az informatika-órákkal? Számomra meglepetéseket hozott a mai nap, ugyanis jobb volt, mint gondoltam. Előszöris kiötlöttem, hogy első órában röpdolgozatot fogok íratni. Azt áram nélkül is lehet. Kicsit ugyan sötét volt, és a nyolcas méretű Arial betűt talán nehéz volt kiolvasni, de ennek ellenére megszülettek a dolgozatok. Hogy milyenek lettek, még nem néztem. Aztán elméleti óra következett, amin megint csak rutinosan lendültem át: projektor helyett kinyomtatva a kérdések, mindenki felolvas egyet-egyet, és megválaszolja. Remek volt. Talán tartalmasabb, mint a projektoros üzemmód.

Harmadik órában programozni kellett volna: hát, igen, ez az, amihez azért csak kellene egy kis áram. Végül is nem lett belőle semmi, átadtuk magunkat a beszélgetésnek, és megcsodálhattam, milyen ügyesen rajzol egy srác, akit tanítok, de erről az oldaláról még nem is ismertem igazán.

Doktorhoz vonultam ezután, aki megállapította, hogy valamiféle mirigyem durrant be, és az fáj, meg aztán kis középfülgyulladásom is van, így aztán felírt nekem tablettát, szép zöldessárgát, nagyot, hogy abból leszek szíves napi kettőt elfogyasztani. Plusz beígérte, hogy ha nem változik az állapotom, akkor kénytelen lesz sebészhez küldeni, aki felnyit, és kiveszi a fejemből azt a részt, ami fáj. Ezt az opciót már nagyon nem akartam én, így inkább hevesen bólogatva ígértem meg, hogy szedni fogom a gyógyszert.

Egyébként jó anyag. Olvastam a betegtájékoztatóját.

Szórványosan előfordulhatnak központi idegrendszeri zavarok (szédülés, zavartság, rettegés-érzés, álmatlanság, rémálmok). Ritkán epepangás okozta sárgaság.

Meggondolandó.

Nincsenek megjegyzések: