Oldalak

2006. december 20., szerda

Hogyan borítsuk lángba lakásunkat?

Itt a karácsony, a szeretet ünnepe; mostanság felettébb aktuális ez a kérdés. Tegnap megvilágosultam, és a fent megnevezett problémakör elemzéséhez nincs is másra szükség, csak egy meggyújtott teamécsesre, amit egy illóolaj-párologtatóba helyezünk.


Két-három óra után teljesen felolvad a mécsest képező parafin, és leég a kanóc is, így a mécses alumínium tálkájában táncolni kezd a láng.


Kisvártatva fekete füsttel kezd füstölni a viszonylag zárt, forró levegőjű térben a mécses, ezután próbálja meg általában az ember elfújni. Ilyenkor azonban rendkívüli láncreakció indul el...












Mivel a párologtatót a forróságtól nem lehet megfogni, ezért szükségünk lesz egy ollóra, vagy egy kombinált fogóra, esetleg egy hosszú csipeszre, amivel a tomboló teamécsest kiemeljük a párologtatóból, és elvisszük egy olyan helyre, ahol el tudjuk oltani. Vigyázzunk (!), hogy ne közvetlenül víz alá vigyük, mert a felhevült parafin rendkívüli módon képes reagálni a hideg vízre (ez nálam gyakorlatilag a plafonig felcsapó, sistergő lángcsóva képében nyilvánult meg).

Eképpen párologtassatok.

---
FIGYELEM! Az itt bemutatott fotók rendkívül biztonságos tesztkörnyezetben (a ruhás komód tetején) készültek, senki ne próbálja meg otthon, házi módszerekkel utánozni!

Nincsenek megjegyzések: