Oldalak

2006. december 18., hétfő

Újra spam-áradat

Hát az ideg, ha meg nem öl. Eddig sem volt kevés a kéretlen levél, főleg július közepe óta, de az utóbbi napokban meg aztán abszolút elszaporodtak. Olyannyira, hogy egészen egyszerűen immunis vagyok már a kis boríték-ikonra, ami az új levelet hivatott jelölni, tekintve, hogy szinte mindig ott van az óra mellett. A tegnapi nap termése:

Hihetetlen, hogy mennyi jön belőlük. Ráadásul egy olyan címre érkezik mindez, ami nincs beregisztrálva sehova, nincs megadva sehol, szóval rá nem tudok jönni, hogy honnan jutnak hozzá. Lassan már ott tartok, hogy minden levelet, ami .com-os domainről jön, töröltetek a szerverről, ne is töltse le a kliens, engem ne idegesítsen vele. Hiába üzenetszabályok, hiába tiltások, egy-két nap, és új címekről, új típusú levelek érkeznek, héber, kínai nyelven, franciául és angolul. Szoftvereket, gyógyszereket, meg kedvező tőzsdei ajánlatokat hirdetnek, de egyik-másik meg aztán olyannyira zagyvaság, hogy egész egyszerűen abból egy értelmes szót nem lehet kiolvasni - nem tudom megérteni, hogy ennek mi értelme van. Talán majd jön egyszer egy okos ember, és elmagyarázza, hogy az olyan spamet, amiben egy értelmes sor nincs, miért éri meg bárkinek is küldözgetni.

4 megjegyzés:

mizy írta...

Nemtom milyen kliensed van, de nekem a Thunderbird nagyon bevalt. Egy ideig tanitgatni kell, aztan meg magatol tanul. Nagyon okos szoftver! :)

Thozoo írta...

Outlook. Tulajdonképpen az üzenetszabályok itt is külön mappákba rakják a leveleket, nem is az a baj, hanem az, hogy honnan a francból érkezik ennyi levél? Nem látom őket, csak azt, hogy szaporodik a levélszemét mappa tartalma, borzasztó szerintem. A Thunderbird-re való áttérést pedig igencsak meg kellene fontolnom, ha már úgyis állandóan a Firefox-ot nyúzom. Talán majd újévtől. :-)

mizy írta...

mindenkeppen megeri hasznalni! megkimel a manualis torles 'oromeitol' :D
amugy hihetetlen, hogy mennyi szemetet kapok... vagy csak nekem sok... de az elmult honapban kb. 450-500 spamet kaptam, CSAK az egyik cimemre...

Thozoo írta...

Igazából ha ezt a tegnapi 14 levelet harminc nappal megszorzod, akkor is egy szép szám jön ki. :-)