Oldalak

2010. február 12., péntek

Minden bajom van!

Úgy érzem magam pár napja, mint akit jól megvertek lánccal és megrugdostak a hideg utcakövön. Fáj minden porcikám. Ezen belül a derekam úgy, hogy bizony küzdelem egyik helyről eljutni a másikra. Mindemellett folyik az orrom és állandóan könnyezik a szemem. Gyakorlatilag ilyen lumbágó-közeli állapotban vagyok napok óta, ami pedig igazán nem jellemző a hozzám hasonló korban lévő fiatalemberekre. Próbálom nem elhagyni magam, de aztán rá kell jönnöm, hogy amikor nem tudok kiegyenesedni, akkor bizony – nemes egyszerűséggel – nem tudok kiegyenesedni.

Bizonyos források (édesanyám) itt is a kutyaharapást szőrével-gyógymódot tartják elfogadhatónak, nevezetesen hogy ha a derék fáj, akkor minél többet kell – persze ésszel – mozgatni azt. Nos, amikor estére már gyakorlatilag járókeretig-mankóig lefokozódok, mindig eszembe jut ez a drága asszony és az ő kifogyhatatlan kitartása, de ugyanakkor az is eszembe jut, hogy édesanyám, ilyen állapotban te fel nem ülnél. És hát, én sem. Némiképpen aláássa ez az önbecsülésemet és férfias mivoltomban is kissé megtépáz, de reménykedem a természetes gyógymódok áldásos hatásában. Kúszva mégsem mehetek be hardverismeret órát tartani, mert rögvest rám mondanák, hogy tanár úr ma nagyon gatya. Így aztán elviselek és tűrök.

Egyébként ma elindult a második félévem a mesterképzésen. Ennek keretében másfél órán keresztül hallgattam, amit érettségi tételként mondtam el másfél hete. Azt pedig, hogy matekból miről volt szó, el sem mondom, hogy nyugodtan tudjatok aludni.

1 megjegyzés:

Endoril írta...

Van egy igen jó ismerősném, aki hasonló fájdalmakban szenvedett. Húszas évei közepén jár. Sokszor panaszolta, hogy alig bír mozogni, úgy fáj a háta-gerince-dereka-mindene.
Elment egy csontkovácshoz (Pestországban, mert ott lakik, nem kevés pénzért, azt meg kell hagyni, kicsit félve, azt is meg kell hagyni), és az bizony egy kezeléssel helyre is tette, ami közel sem volt annyira félelmetes, mint gondolta. Azóta nem, hogy a fájdalom elmúlt, de a doktor szerint pszichológiailag is jótékony hatást biztosít a terápia és ezt az ismerősöm is alátámasztja.

Én ugyan ettől a témától távol állok (még), de talán érdemes lenne körbenéznie Tanár Úrnak kiropraktor-ügyben. Csak egy tipp :)