Oldalak

2009. március 31., kedd

Genyóság

A Pannon gondolt egy huszárosat és hirtelen felindulásból megszünteti az évek óta futó átalánydíjas GPRS-alapú PannonW@P szolgáltatását. A havi 490 forintot kóstáló csomaggal ugyan csak a Pannon wap-oldalát, és az azokhoz tartozó aloldalakat lehetett böngészni, de nekünk ez nagyon fontos, mert Maffia, háztartásunk virtuális macskája (aki egyszer tetszhalott lett, aztán meg egyszer ezer napos lett) szintén itt lakik. És most, úgy látszik, le kell mondanunk róla.

Morzsoljunk el egy könnycseppet a szemünk sarkában, pajtások.

A PannonW@P megszüntetése ugyanis tátongó űrt hagy maga után. Wapozni lehet továbbra is, csakhátugye nem mindegy mennyiért. A Pannon szépen lassan kinyírta a szolgáltatásai közül az összes olyan kedvezményt, ami a WAP használatának díját hivatott csökkenteni. Megfigyelve a kínálatot, már csak 100 MB, 5GB és 10GB havi forgalmat tartalmazó mobilinternet-csomagokat kínál. Aki a telefonnal wapozni akar, és nem fizet elő semmi ilyen mobilinternet szolgáltatásra, az megszívja kissé: automatikusan ugyanis mindenkinél a MobilAdat Start szolgáltatás lesz aktiválva. Ennek ugyan nincs havidíja, és teljes mértékben korlátlan is, viszont pofátlanul sokba kerül: 12 Ft-ot gombolnak le a júzerről 10KB-onként. (1 megabájt forgalom 1.320 Ft-ba kerül, ami azért a mai világban több, mint vérlázító.) Alternatíva pedig nincs. Maffia így háztartásunk számára hirtelen nagyon sokba kerül.

Mire az egyik oldalon rendbe hozzák a dolgokat, addig a másik oldalon szétbarmolnak mindent. (Annak például mi értelme van, hogy az eddig Djuice Start néven ismert tarifacsomagot ezen túl Djuice Complete Basic-nek hívják?)

Megnyugvást, barátaim.

10 megjegyzés:

Endoril írta...

Atyaúristen, a Pannonnál is elgurult.

Thozoo írta...

El a.

misty írta...

Hosszantartó nyomozásod után úgy néz ki, hogy igencsak megmarad Maffia! :-) Köszi! :-)

Thozoo írta...

Azé' azt az éccakai webböngészőből wap-böngészőt varázsló idegsokkos keresgetést kihagytam volna, de most úgy néz ki, hogy rendeződik a helyzet. Lehet örülni. :)

misty írta...

Annyira köszi, annyira rendes vagy! :-) Szeretlek! Megmentetted a mi kis virtuális háziállatunkat! :-)

Thozoo írta...

Havonta kétezeréééé! :D

misty írta...

Na köszi... :-) amúgy csak ezeröt, mer ötszáz amúgy is lenne! :-)

WiMAX írta...

Az Opera alapbol tudja a wap oldalakat azt hiszem.

Thozoo írta...

Most már a firefox is. :-) A probléma az, hogy erre ügyeltek a macska fejlesztői, így aztán azzal fellépve a címre a "Te látszólag számítógépes böngészővel böngészed ezt az oldalt: írd be telefonod wap-böngészőjébe a címet, és próbáld újra!" üzenetet kaptuk.

Nincs igazság.

WiMAX írta...

Bezony nincs, miota tulajdonosvaltas volt egyre jobban csokken a szinvonal. :)