Oldalak

2009. március 15., vasárnap

Így mondja meg a mackó

Hogy is kezdődött... Nos, mackóra egy téli napon figyeltünk fel. Igazi, vérbeli teszkós maci ő, a karácsonyi forgatagban még tartotta a frontot a polcon ülve, bár hozzá kell tenni: nem ő volt tavaly sem a karácsony slágere. Már a vásárlás sem volt vele egyszerű, ugyanis a fülére erősített matricán 2.990, a polcon lévő sárga címkén viszont már 3.690 Ft szerepelt vételárként. Megegyeztünk kedvesemmel, hogy ha el tudjuk hozni három rugóért, akkor megvesszük, egyébként az üzletben marad.

Várakozás az ügyfélszolgálatnál.
Medve fülén címke: Tesco ülő maci.


A pénztárnál le is húztál 3.690-nel. Viszont az ügyfélszolgálatnál érzékelték, hogy 2.990 van reá festve, így a különbözetet visszakaptuk. :-) Mackó immáron a miénk lett. Igazából egy kisgyerek karácsonyi ajándéka akart ő lenni, de mivel még jóval karácsony előtt vásároltuk meg, így az ünnepekre annyira hozzánk édesgette magát, hogy más ajándékot vásároltunk helyette. Őt pedig megtartottuk magunknak.

Mackóból időközben sztár lett, pedig nem akarta. (Hozzá kell tenni: nem is tiltakozott ellene.) Történeteiben a mindent össze-vissza buheráló, mindig mindenkinél okosabb medve sztereotípiáját jeleníti meg, aki persze mindig pórul jár. Ha nem így tesz, akkor csak egy nemtörődöm mackó szerepében tetszeleg, akinek persze mindig az az utolsó szava: bazzeg. Tömör életfilozófia egy dagi medvétől.

Őmedvesége az ágyon trónol

És hogy hogyan született meg az első történet? Ráértem. Bámultam ki a fejemből. A maci mellett ott volt egy életképes szobanövény, a medve ábrázata pedig tökéletesen passzolt a "Kóró, bazzeg" mondathoz. Ekkor indultak el a történetek, és az agymenés. Mackó újabb és újabb kalandokba keveredik a hálószobai gardróbszekrény tetején, ahol mindig más meglepetés várja.

Mackó és a ventillátoros történet első kockája, fotózás közben.
Szemfülesek a kórót is felfedezhetik. :-)


Mackó immáron négyszer mondta meg a blog hasábjain, de terveim szerint újabb történetek is követik majd a sort. Persze ez attól függ, nektek mennyire tetszik ez az egész megmondás, így most szavazzatok: van rá két hetetek, hogy döntsetek.



Nincsenek megjegyzések: